Різдвяне печиво з мигдалю та кориці: рецепт традиційної випічки, аромат якої почують всі сусіди

Печиво з мигдалю та корицею традиційно асоціюється з Різдвом та новорічними святами. Найкращий рецепт популярного смаколику, яке ви легко та швидко приготуєте на всю родину

Цьогоріч українці масово відмовляються від святкування Нового року, втім новорічні канікули – це не лише про гучні вечірки та великі гуляння. Грудень і січень – це ідеальні місяці для того, аби приділити час та увагу своїм рідним. Різдво та Новий рік – це магічний час, коли кожна деталь створює особливу атмосферу.

Один зі способів показати близьким, що ви їх любите та цінуєте – приготувати щось дійсно смачне. Запах випічки з корицею традиційно асоціюється з новорічними канікулами, тому пропонуємо додати у своє життя трішки приємностей та потішити себе та близьких смачним мигдалевим печивом з корицею.

Інгредієнти:

  • 250 грамів мигдалевого борошна;
  • 200 грамів цукрової пудри;
  • 2 яєчних білки;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • 1 цедра лимона;
  • 2 чайні ложки меленої кориці;
  • 1 чайна ложка імбирного порошку.

Спосіб приготування:

Перш за все займіться яєчними білками. Збийте їх до пишної піни. Під час збивання додайте лимонний сік. Потім додайте цукрову пудру. В цей час не зупиняйтесь і продовжуйте збивати білок. Одну четверту загальної маси відкладіть для глазурі.

Збийте яєчний білок до стійких піків
Збийте яєчний білок до стійких піків

Перемішайте борошно з лимонною цедрою та спеціями, а потім почніть обережно додавати білкову масу. Зауважте, що частина збитих білків все ще залишається для глазурі. Добре перемішайте отриману масу. Тісто на майбутнє печиво буде липким – не лякайтесь, ви все робите правильно, адже тісто й повинно бути липким.

Замішайте тісто на мигдальне печиво з корицею
Замішайте тісто на мигдальне печиво з корицею

Далі підготуйте деко, на якому збираєтесь випікати печиво. Викладіть на нього пергамент, а після присипте невеликою кількістю цукрової пудри. Сформуйте з тіста кульки та розкладіть їх на деко. Далі потрібно зверху покласти ще один аркуш пергаменту та розкачати майбутнє печиво у тонкий шар. Зазвичай різдвяне печиво вирізають у певні форми за допомогою спеціальних залізних фігурних формочок. На готове сире печиво викладіть відкладені раніше збиті яєчні білки. Випікати потрібно 15-20 хвилин при температурі 150 градусів.

Викладіть тісто на майбутнє печиво
Викладіть тісто на майбутнє печиво

Популярне

Схожі статті

Насправді не Гурченко: яким було справжнє прізвище відомої актриси – все через помилку паспортистки

Паспортистки вряди-годи припускаються помилок і кардинально змінюють долю ні в чому не повинних людей. Жертвою такої прикрої помилки стала й Людмила Гурченко, вірніше, її тато.

Хліб готую тільки вдома. Хрусткий і рум’яний, а так просто і швидко: додаю для аромату часничок і зеленушку

Щоб поставити на стіл смачний хліб, не потрібно йти в булочну. Хрусткий зовні та м'який усередині ароматний хліб можна приготувати в домашніх умовах. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

“Зрозуміло, хто справжня мама дітей”: розкрита сімейна таємниця Алли Пугачової і Максима Галкіна про двійнят

Алла Пугачова і Максим Галкін продовжують бути найобговорюванішою парою в російському шоу-бізнесі. З'явилася нова версія, пов'язана з рідством Примадонни та двійнят Лізи і Гаррі.