Що спекти на Різдво: ТОП-10 простих українських рецептів

Традиційна українська кухня багата на рецепти запашної і смачної випічки. Калачі, рогалики, рулети та інші смаколики ще з давніх давен готували наші предки.

В сьогоднішній статті ми вирішили розповісти про 10 найвідоміших рецептів української випічки, яку з покоління в покоління передають українські господарки одна одній.

Рулет з горіховою начинкою

Що спекти на Різдво: рулет з горіховою начинкою

Горіхова начинка для знаменитих українських завиванців – одна з найвідоміших і найсмачніших. Зазвичай господарки використовують грецькі горіхи, розмолюють їх у ступі, чи за допомогою блендеру. До горіхової крихти додають цукор і яєчний білок. Виходить неймовірно смачно.

Рулет з вишнями та маком

Що спекти на Різдво: рулет з вишнями та маком

Ще одна популярна начинка для рулетів – мак і вишня. Найчастіше використовують консервовану вишню у власному соці. Вишню змішують з перемеленим маком і цукром. Виходить дуже соковитий і яскравий смак, який знайомий кожному українцю з дитинства.

Вергуни

Що спекти на Різдво: вергуни

Вергуни – традиційне українське печиво. Його готують без дріжджів і обсмажують у фритюрі. Подають, щедро обсипавши цукровою пудрою.

Гомбовці

Що спекти на Різдво: гомбовці

Гомбовці – ще одна незвичайна українська страва. Гомбовці готують з дріжджового тіста. В якості начинки беруть домашній сир, джем чи ягоди. Спочатку гомбовці 15-20 хвилин готують на паровій бані, а потім обмочують в панірувальні сухарі з цукром та обсмажують у фритюрі.

Пампухи з маком

Що спекти на Різдво: пампухи з маком

Пампухи з маком готують з дріжджового тіста та обсмажують їх у фритюрі. Десерт виходить дуже калорійним, але надзвичайно смачним. В давнину такі пампухи часто готували для колядників.

Рогалики з маком та горіхами

Що спекти на Різдво: рогалики з маком та горіхами

В українській традиційній кухні є безліч варіантів начинок для рогаликів. Найпопулярніші це варення та з маком. Дуже смачні рогалики виходять, якщо у макову начинку додати подрібнені горіхи.

Завиванець з яблуками

Що спекти на Різдво: завиванець з яблуками

Завиванець з яблуками стане ще смачнішим, якщо у начинку додати родзинки, цедру апельсина та корицю. Випічка буде виглядати святково, якщо після випічки завиванець залити білою глазуррю.

Львівський сирник

Що спекти на Різдво: львівський сирник

Львівський сирник – неймовірно смачна українська страва з якою не зрівняється навіть заморський чізкейк. Десерт готують з домашнього жирного сиру, вершків, яєць та додають зовсім небагато борошна. Зазвичай після випічки сирник заливають помадкою з чорного шоколаду.

Маковий торт з кремом

Що спекти на Різдво: маковий торт з кремом

Якщо у класичний бісквіт додати мак та цедру лимону, а потім перемастити коржі смачним вершковим кремом, вийде смачна традиційна українська страва.

Різдвяний калач

Що спекти на Різдво: різдвяний калач

Ще з давніх давен на різдво українці пекли здобний дріжджовий калач, в якого потім ставили свічку. Такий калач був не лише смачною випічкою, а й символом добробуту, достатку та миру.