Як швидко приготувати хачапурі з сиром та яйцем на сковороді: простий рецепт сніданку замість бутербродів

Якщо вам набридли канапки на сніданок, пропонуємо звернути увагу на цікавий і простий рецепт традиційного хачапурі з сиром і яйцем – смакуватиме кожному

Сніданок – найважливіший прийом їжі за весь день. Саме перша в день трапеза має бути ситною та корисною. Хоча заведено вважати, що вироби з борошна не є особливо корисними для нашого організму, іноді хочеться побалувати себе смаколиком. Якщо ви звикли снідати бутербродами, то пропонуємо вам замінити звичні канапки неочікуваним рецептом.

Спрощений варіант приготування хачапурі з сиром та яйце не займе у вас багато часу, а смакуватиме точно не гірше, ніж ресторанний варіант. Кулінари поділились ідеальним, простим, а головне – ситним рецептом смачного хачапурі на сковороді. Готуйтесь отримувати задоволення від сніданку!

Інгредієнти:

  • 250 грамів сиру;
  • 75 грамів рисового борошна;
  • 2 яйця;
  • 100 грамів твердого сиру;
  • Пів чайної ложки розпушувача;
  • Сіль та перець на смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно приготувати тісто на хачапурі. Для цього приготуйте окрему миску, в якій змішайте 220 грамів сиру, рисове борошно, яєчні білки та 50 грамів твердого сиру, який попередньо потрібно натерти на крупній тертці. Перемішайте всі інгредієнти, а потім – почніть вимішувати тісто на хачапурі до однорідної консистенції.

Тісто на хачапурі з сиром та яйцями
Тісто на хачапурі з сиром та яйцями

Розділіть отримане тісто на декілька частин та зробіть з них “човники”. Найголовніше, щоб всередині утвореного з тіста човника було заглиблення, куди ви складатимете сир. Розігрійте пательню без олії та викладіть на неї ваші човники з тіста. Почергово обсмажте їх з двох сторін, перевертаючи за допомогою лопатки.

Так мають виглядати човники на хачапурі
Так мають виглядати човники на хачапурі

Тепер підготуйте начинку для хачапурі. Змішайте залишки сиру – звичайного та твердого. В заглиблення у вашому човнику потрібно викласти приготовану начинку та зробити в сирі неглибоку ямку, куди потрібно покласти жовток від яйця. Після цього накрийте хачапурі кришкою та залиште в пательні на декілька хвилин – не більше трьох. Варто зменшити вогонь до мінімального, щоб тісто не пригоріло.

Готове хачапурі
Готове хачапурі

Смакуйте традиційний рецепт хачапурі з яйцем та сиром в домашніх умовах на сніданок з чаєм або кавою.

Схожі статті

Дорофєєва, два Міші та один Іван написали пісню, яка потягнула на 5 млн грн: кошти підуть на благодійність

Надя Дорофєєва разом із Мішею Лебігою влаштували спільну колаборацію, зібравши більш як 5 мільйонів гривень на потреби "Азову" та постраждалих від ракетної атаки чернігівців.

Досить купувати в магазині! Зробіть самі: всього 3 інгредієнта і 10 хвилин часу – рецепт твердого сиру вдома

Приготувати смачний твердий сир у домашніх умовах – просто. Вам знадобляться 3 інгредієнти і зовсім трішки часу. Такий сир виходить не лише смачнішим магазинного, а й дешевшим.

Поживний салат, який ніколи не набридне: головна “родзинка” – капуста. Заправляю цікавим соусом без майонезу

Соковита капуста ідеально поєднується з яблуком, солодкою кукурудзою, яйцями та особливою заправкою на основі йогурту. Обов'язково спробуйте!