Оля Полякова розкрила особливий рецепт хліба, від якого не товстіють: “Я схудла і при цьому їм свій хліб”

Відома українська співачка Оля Полякова часто готує на улюбленій кухні та ділиться своїми фірмовими рецептами з фанатами. На цей раз вона розкрила рецепт хліба, від якого не товстіють.

Оля Полякова активно веде Інстаграм-блог, в який поступово повертається контент з мирного життя. Нещодавно співачка поділилась рецептом смачної вечері – запечена з овочами риба, але найбільше захоплених відгуків отримав її хліб.

Суперблондинка ретельно слідкує за своєю фігурою, адже має на сцені виглядати бездоганно. Тому вона їсть не звичайний хліб, а чіабату на заквасці.

Список інгредієнтів

  • борошно з високим вмістом протеїну (11-13%) – 1 кг, з такої кількості вийде 6 чіабат;
  • фільтована вода – 850 г;
  • оливкова олія – 50 г;
  • сіль – 10 г;
  • закваска – 200 г.

Для чіабати вона робить таку закваску, яка виходить ідеально пористою – 8 столових ложок борошна, 8 ложок води і 2 ложки закваски. Полякова відмітила, що хліб на заквасці завжди має трохи кислуватий смак.

Оля Полякова розкрила особливий рецепт хліба, від якого не товстіють
Оля Полякова розкрила особливий рецепт хліба, від якого не товстіють

Рецепт бездріжджового хліба від Олі Полякової

Співачка просіяла борошно, додала до нього воду і оливкову олію, перемішала. Потім додала закваску, сіль і ретельно перемішала тісто ложкою. Воно не повинно бути густим. Оля порадила новачкам – якщо вперше випікаєте чіабату, не робіть тісто сильно рідким, тому що буде важко його формувати. Якщо тісто вийде загустим, можна його розбавити водою, додати 20-30 грамів.

Консистенцію тіста перевіряйте ложкою – якщо воно спадає з ложки, значит все зроблено вірно.

Полякова відмітила, що чіабата не вимішується як хліб, вона складається. На ніч тісто треба поставити в холодне місце, щоб пройшов процес ферментації – переробляється цукор і глютен. Саме це є запорукою того, що від такого хлібу Оля не товстішає – ферментований хліб корисний:

Я схудла і при цьому їм свій хліб. Не знаю, чому від нього не поправляються

, – поділилась Полякова.

Для випікання чіабати важливо дотримуватись правила – не відкривати духовку в процесі випічки. Тоді хліб вийде пористий та з дірочками:

Засовуєте чіабату, кидаєте вниз лід, закриваєте і більше її не відкриваєте, тільки через півгодини

, – пояснила Оля.

Популярне

Схожі статті

Забула про деруни: ці оладки з цвітної капусти готую всі 7 днів на тиждень. Сусідка благає дати рецепт

Неймовірно ніжні оладки з капусти сподобаються абсолютно всім. Смакувати їх можна гарячими, але й холодними також добре, особливо зі сметаною.

Могла б стати Міс Всесвіт! Ангельська зовнішність єдиної онучки Софії Ротару вразила користувачів Мережі

Відома українська співачка Софія Ротару має одного сина, який подарував їй двох онуків. Молодша донька Руслана Євдокименка могла б стати справжньою Міс Всесвіт!

Соковиті котлетки, які просто тануть в роті. Для смачного обіду готую тільки їх: швидко, красиво й апетитно

Котлети - це проста і поширена страва. Жодне застілля без них не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт із секретним інгредієнтом, який зробить котлети дуже соковитими та ніжними, - картоплею.