Названі три правила ідеальних сирників. Якщо готувати їх за цим рецептом, вони не розтечуться по сковороді

Хто ж не любить сирники? Пропонуємо приготувати їх за цим рецептом, щоб витратити на смаження мінімум часу та зусиль. Слідуйте цим порадам і назавжди забудете про нервові сніданки

Сирники – страва, яка знайома кожному з дитинства. Такий десерт стане ідеальним початком дня, а також чудовим доповненням до горнятка кави на дружній зустрічі. Хай там як, кожному, хто полюбляє цю страву, потрібно вміти її готувати. Отже, які секрети допоможуть назавжди забути про тісто, яке розтікається та пригорає? Передусім, досвідчені кондитери радять обирати для сирників виключно натуральний та якісний сир, адже саме ця основна складова рецепту може все зіпсувати.

Якщо хочете отримати ідеальні сирники, обирайте сир, жирність якого складає щонайменше 9%. Втім, таки найкращим рішенням буде обрати домашній продукт. Крім того, пам’ятайте, що в сирі не має бути зайвої вологи. Не слід забувати й про обережність із кількістю борошна. Ця складова допомагає “склеїти” тісто, аби воно не розтікалось під час смаження. Втім, надлишок борошна лише зробить страву грубою та несмачною. Тепер, коли вам відомі основні секрети, пропонуємо перейти до приготування сирників за рецептом від Євгена Клопотенка!

Інгредієнти:

  • 400 грамів сиру (від 9% жирності);
  • Одне куряче яйце;
  • 3 столові ложки просіяного борошна й одна столова ложка для панірування;
  • 3 столові ложки цукру звичайного;
  • 3 столові ложки олії для смаження;
  • Трішки солі;
  • 10 грамів ванільного цукру.

Спосіб приготування:

Перекладіть сир у миску й додайте туди цукор звичайний, ванільний, а також – яйце та трішки солі. Почніть добре перемішувати майбутнє тісто для сирників, використовуючи для цього виделку або товкачку для приготування пюре. Якщо у вас є блендер, то завдяки цьому девайсу ви зможете досягти однорідної консистенції.

Перемішайте всі необхідні продукти
Перемішайте всі необхідні продукти

Поступово додайте до отриманої маси борошна. Якщо ви ненароком обрали занадто вогкий сир, то замість трьох столових ложок борошна, додайте чотири. Втім, пам’ятайте про те, що “переборщити” з цим інгредієнтом не можна – сирники вийдуть грубими.

Додайте борошно
Додайте борошно

Намастіть руки невеликою кількістю олії, зробіть з отриманої сирної маси кульки діаметром до 4 сантиметрів і притисніть їх, аби отримати сирники красивої форми. Обваляйте сирники у борошні для панірування й беріться до смаження. На сковорідку додайте до 4 столових ложок олії та викладайте на пательню сирники, тільки коли вона буде дуже добре розігріта. Смажте страву по 2-3 хвилини з кожного боку до золотої скоринки.

Сформуйте сирники
Сформуйте сирники
Посмажте їх
Посмажте їх

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.