Кефір, 1 яйце та 15 хвилин: такі пиріжки чоловік випрошує 7 днів на тиждень. Начинку можна будь-яку

Домашні пиріжки люблять всі. Та багато господинь їх дуже рідко готують, адже не хочуть довго возитися з тістом та випіканням. Пропонуємо до вашої уваги пиріжки, які готують за 15 хвилин і мають неймовірний смак.

Хрумкі зверху і пухкі та ніжні всередині. За цим рецептом смажені пиріжки вийдуть саме такими. Тісто готується дуже легко з інгредієнтів, які є у кожному домі. Найголовніше, що рецепт настільки простий, що вийде у кожної господині. Начинку можна використовувати будь-яку: м’ясо, цибулю з яйцем, гриби, тушковану капусту, картоплю та навіть джем.

Необхідні інгредієнти:

  • кефір – 500 гр;
  • яєчні жовтки – 2 шт;
  • рослинна олія – 2 ст.л;
  • сметана – 2 ст.л;
  • цукор – 2 ч.л;
  • сіль – 1 ч.л;
  • сода – 1 ч.л;
  • борошно – 800 г (в середньому)

Спосіб приготування:

У кефір додаємо соду і добре перемішуємо. Додатково соду гасити оцетом не потрібно, вона увійде в реакцію з кефіром. У цю масу додаємо 2 яєчних жовтки, сметану, сіль, цукор, рослинну олію і ретельно розмішуємо. Час додавати борошно. Його ми додаємо у два заходи. В середньому має піти 800 грам борошна. Та треба розуміти, що борошно у всіх різне, тож тут важливо не “забити” тісто надмірною кількістю борошна. Тісто має вийти м’яким та еластичним і не липнути до рук.

Пиріжки як пух на кефірі без дріжджів
Пиріжки як пух на кефірі без дріжджів

Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо “відпочити” на 20 хвилин.

З цього тіста можна робити пиріжки з будь-якою начинкою, як із солоною, так із солодкою.

Формуємо пиріжки і знову даєм відпочити 5-10 хвилин, після чого переходимо до смаження. Смажити пиріжки потрібно у розігрітій олії, яку на пательню наливаємо досить щедро, до золотистої скоринки.

Пиріжки як пух на кефірі без дріжджів
Пиріжки як пух на кефірі без дріжджів

Пиріжки виймаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Такі пиріжки будуть мати хрумку скоринку, а всередині будуть дуже повітряні і ніжні.

Якщо ви готуєте пиріжки з солодкою начинкою, то зверху обов’язково посипте їх цукровою пудрою. До слова, з джемом ці пиріжки виходять нейзвичайно смачними. Саме тісто має нейтральний смак і дуже ніжне. В поєднанні з солодким, фруктовим джемом, виходить дуже смачно і не приторно. Смачного.

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.