Рецепт пишних та корисних оладок без дріжджів: 20 хвилин на кухні і гора смакоти на тарілці

Оладки – чудовий варіант для смачного та корисного сніданку. Як приготувати частування без дріжджів за лічені хвилини, читайте у новому рецепті від досвідчених кулінарів

Одним із найпопулярніших та найулюбленіших десертів мільйонів є безперечно оладки. Це частування легко готується та чудово смакує, тільки якщо знати декілька секретів. Передусім, тісто для випічки потрібно готувати за “ідеальними” пропорціями. Зауважте, що тісто має вийти густим і точно не рідким, адже тоді воно розтікатиметься по сковорідці.

Опублікований кулінарами рецепт стане ідеальним, але водночас ситним варіанто сніданку, який точно сподобається кожному, хто його скуштує. Приготуйте випічку та подавайте її до столу разом з різноманітними начинками на власний розсуд. Оладки добре смакуватимуть з джемом або сметаною, варенням або згущеним молоком.

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 2 столові ложки цукру;
  • Дрібка солі;
  • Пів чайної ложки соди;
  • 250 мілілітрів молока;
  • 1,5 столові ложки борошна;

Спосіб приготування:

Для початку в окрему миску вбийте яйця та додайте цукор і сіль. За бажанням можете також додати мускатний горіх, ванілін або інший домашній ароматизатор. Така хитрість змінить смак ваших оладок на краще. Яйця з цукром і сіллю збийте до однорідності, а далі – додайте молоко. Знову перемішайте інгредієнти, аби досягнути однорідної консистенції. Далі додайте до суміші соду, попередньо загасивши її лимонним соком. Добре просійте муку та введіть до інших інгредієнтів невеликими порціями. Добре перемішайте тісто, позбувшись від усіх грудочок.

Замішайте тісто для оладок
Замішайте тісто для оладок

Розігрійте пательню з олією та за допомогою ложки викладіть оладки смажитись. Найкраще оладки смажаться невеликими порціями на відстані. Крім того, кулінари радять накривати сковородку кришкою, аби випічка вийшла пишнішою. Смажте оладки до рум’яної скоринки з обох сторін.

Підсмажте оладки до рум'яної скоринки
Підсмажте оладки до рум’яної скоринки

Подавайте до столу з джемом або варенням чи будь-якою іншою начинкою на власний розсуд. Смачного!

Схожі статті

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.