Вода, борошно і 15 хвилин: ці м’які та смачні домашні булочки-рулетики тануть в роті. Смакота до чаю

Смачні, пухкі та ароматні булочки люблять всі. Зазвичай вони готуються з великою кількістю яєць, вершкового масла та молока. Та навіть без цих інгредієнтів можна приготувати випічку, яка буде не менш апетитною і смачною.

Багато людей притримуються посту, а хтось виключив зі свого раціону такі продукти, як молоко та яйця. Якщо ви відноситесь до першого або другого типу людей, це не є причиною відмовляти собі у смаколиках, такі як домашня випічка і булочки.

Пропонуємо до вашої уваги вдалий рецепт пишних булочок на воді. Їх можна робити з джемом, повидлом чи маком.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 850 гр;
  • вода – 400 мл;
  • цукор – 150 гр;
  • сіль – 1 щіпка;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • сухі дріжді – 11 гр (1 ст.л);
  • ваніль – 1 щіпка.

Спосіб приготування:

До просіяного борошна додаємо сухі дріжджі, сіль, цукор і ретельно перемішуємо. Додаємо у суху суміш 400 мл теплої води і рослинну олію. Замішуємо тісто руками. Воно має вийти дуже м’яким, еластичним і не липнути до рук.

Вимішане тісто зверху змащуємо олією, накриваємо харчовою плівкою або рушником і залишаємо у теплому місці на 40-60 хв. За цей час тісто має збільшитись у 2-3 рази і стати пористим та повітряним.

Рецепт найніжніших і пишних булочок-рулетиків без молока і яєць
Рецепт найніжніших і пишних булочок-рулетиків без молока і яєць

Перекладаємо тісто на стіл і обминаємо руками. Тісто розділяємо на 3 рівні частини. Кожну частинку по черзі змащуємо олією і руками розтягуємо у пласт 0,5 см. Тепер по поверхні тіста розприділяємо начинку. Можна взяти джем, чи макову начинку.

Рецепт найніжніших і пишних булочок-рулетиків без молока і яєць
Рецепт найніжніших і пишних булочок-рулетиків без молока і яєць

Після цього скручуємо тісто у плотний рулет, який потім розрізаємо на невеличкі булочки.

Перекладаємо булочки-рулетики на деко, яке застелене пергаментом. Кожну булочку змащуємо водою з щіпкою соди, це для того, аби в булочок утворилась красива рум’яна скоринка. Даємо виробу відпочити 10 хвилин і ставимо випікати в духовку.

Рецепт найніжніших і пишних булочок-рулетиків без молока і яєць
Рецепт найніжніших і пишних булочок-рулетиків без молока і яєць

Випікаємо булочки при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.

Булочки за цим рецептом виходять ніжні і повітряні. Ніхто не повірить, що у їхньому складі немає ні яєць, ні молока. Булочки довго залишаються свіжими і смачні, як у теплому, так і у холодному вигляді.

Схожі статті

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?