Рецепт мама принесла з гостей: тепер це мій улюблений салат з капусти. Влітку готую кожен день

В сезон свіжих овочів стають актуальні салати. Рецепт салату з капусти без майонезу та з цікавими додатковими інгредієнтами сподобається кожному.

Цей салат з капусти настільки простий, легкий і смачний, що доречний до будь-якого столу. В нього входять тільки прості продукти і ніякого майонезу, тому підійде на сніданок, обід, вечерю і на святковий стіл.

Необхідні інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 300 гр;
  • огірки – 1 шт;
  • зелений горошок – 200 гр;
  • помідори – 200 гр;
  • оливкова олія – 3 ст.л;
  • лимонний сік – 1 ст.л;
  • сіль за смаком;
  • зелень за смаком.

Приготування салату з капусти:

Зелений горошок можна використовувати як свіжий, і заморожений. Якщо огірки будуть маленькі, то візьміть їх 2 або 3. Помідори можна використовувати будь-якого розміру, різниця буде лише у нарізці. Огірки та помідори промийте у проточній воді від забруднень.

Цікавий рецепт салату з капусти
Цікавий рецепт салату з капусти

В рецепті використовується заморожений горошок. Його необхідно опустити в киплячу воду та проварити 5 хвилин. Потім відкинути на друшляк і злити воду. Відварений горошок промийте 1-2 рази холодною водою.

Капусту для салату тонко нашаткуйте і трохи помніть руками. Це необхідно для того, щоб вона стала м’якішою і соковитішою. Нашинковану капусту перекладіть в блюдо для салату. Огірки наріжте брусочками і додайте до капусти.

Цікавий рецепт салату з капусти
Цікавий рецепт салату з капусти

Наріжте помідори. Якщо помідори великі, то розріжте їх навпіл, видаліть плодоніжку і наріжте їх великими дольками. Маленькі чері можна розрізати лише на 2-4 частини. Дрібно наріжте зелень кропу і додайте разом з помідорами та горошком до салату.

Заправте салат соком лимона та оливковою олією. На смак його трохи підсоліть. За бажанням, для заправки салату можна використовувати ароматну олію. Для аромату можна додати трохи спецій.

Цікавий рецепт салату з капусти
Цікавий рецепт салату з капусти

Усі інгредієнти перемішайте один з одним. Готовий салат перекладіть у салатник і подавайте до столу. Салат виходить смачний та легкий, чудово доповнить будь-яку м’ясну страву. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.