Гора смакоти зі склянки кефіру: як приготувати пухкі оладки без борошна, які не набридають 7 днів на тиждень

Не знаєте, чим здивувати сім'ю? Приготуйте на сніданок неймовірно смачні і пухкі оладки, які готуються без борошна. Вам знадобиться 15 хвилин і прості інгредієнти, які є у кожному домі.

Кожна господиня хоча б раз у житті готувала оладки. Це дужа смачна і легка страва, яка підходить не лише на сніданок, а й як смаколик до чаю. У кожної господині є свій варіант приготування цієї страви. Хтось готує на молоці, хтось – на ряжанці, чи сметані, а хтось – на кефірі. Та майже всі рецепти схожі тим, що за основу там йде пшеничне борошно. Втім, цей інгредієнт можна замінити на більш цікавий, який зробить ваші оладки не типовими і дуже смачними.

Пропонуємо до вашої уваги рецепт оладок не з борошном, а з манною крупою. Вони виходять дуже ніжні, пористі  і пухкі. Саме манка зробить із банальних оладок незвичайну страву, яка буде смакувати кожному.

Необхідні інгредієнти:

  • Яйце –2 шт;
  • цукор – 2 ст.л;
  • сіль – 1 дрібка;
  • кефір – 250 мл;
  • манна крупа – 250 г;
  • сода – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

У великій посудині змішайте 2 яйця, цукор та сіль. Суміш збивати не потрібно, лише розмішати до однорідності. У яєчну масу додаємо кефір і засипаємо манну крупу. Добре перемішуємо. Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і даємо постояти 20-30 хвилин, щоб манна крупа набухла. По завершенні цього часу до тіста додаємо соду і ретельно перемішуємо. Зверніть увагу, що тісто має вийти густішим, ніж звичне тісто на оладки. Воно має вийти густим і рихлим.

Ідеальні оладки на сніданок без борошна і заморочок
Ідеальні оладки на сніданок без борошна і заморочок

Смажимо оладки з обох сторін на розігрітій пательні на рослинній олії.  Викладати тісто на пательню можна звичайною ложкою, тоді оладки можуть бути не рівномірної форми. Для того, щоб добитися ідеальної форми виробу, використовуйте кондитерський мішок.

Ідеальні оладки на сніданок без борошна і заморочок
Ідеальні оладки на сніданок без борошна і заморочок

Готовий виріб можна присипати цукровою пудрою, а також подавати з джемом, медом та ягодами. Оладки на манці виходять набагато ніжніші і більш пухкі, ніж оладки з борошном. Спробуйте один раз приготувати і цей рецепт стане вашим улюбленим.

Популярне

Схожі статті

Без нього чай пити не можемо. Найкращий десерт: пишний і ніжний бісквіт. Навіть розпушувача не треба

Пишний і повітряний бісквіт із рум'яною скоринкою - найочікуваніший десерт для сімейного чаювання. Вам для його приготування навіть не знадобиться розпушувач. Випічка вийде з першого з першого разу.

Ектор Хіменес-Браво особливо не заморочується: робить на паски глазур із 2 інгредієнтів. Каже – ідеальна

Ектор Хіменес-Браво поганого не порадить. На цей раз шеф-кухар вирішив поділитися з українцями рецептом ідеальної глазурі для пасок. Готується зі згущеного та сухого молока.

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Дуже смачний супчик з сирними кульками

Суп з сирними кульками з задоволенням будуть їсти і дорослі і діти. Він виходить наваристим і має яскравий смак. Готується цей суп досить просто та швидко.