Ті самі пиріжки з повидлом з дитинства: тримайте секретний рецепт пишного тіста, яке робиться за 20 хвилин

Солодкі булочки з ніжного і повітряного дріжджового тіста – смаколик, який люблять і дорослі і діти. Приготуйте булочки за нашим рецептом і отримаєте приголомшливий результат найсмачнішої домашньої випічки.

Ніжні, ароматні і повітряні булочки з джемом – прекрасне доповнення до чаю чи ранкової кави. Булочки люблять всі, та не всі господині ризикують їх готувати, адже дріжджове тісто дуже вибагливе. У когось воно не підіймається, а в когось стає дубовим після випічки. Пропонуємо до вашої уваги рецепт ідеального тіста для булочок, яке готується легко і виходить у кожної господині.

Необхідні інгредієнти:

  • тепле молоко – 200 мл;
  • цукор – 40 гр;
  • яйце –1 шт;
  • вершкове масло – 50 гр:
  • борошно – 400 гр
  • дріжді сухі – 4 гр;
  • сіль – 1 дрібка;
  • джем для начинки – 200 гр.

Спосіб приготування:

У мисці змішуємо тепле молоко, цукор та дріжджі і добре перемішуємо. Залишаємо цю суміш на 15 хвилин у теплому місці до утворення пінної шапочки на поверхні. Після цього у суміш додаємо дрібку солі, 1 яйце і добре розмішуємо. В отриману рідину поступово вводимо просіяне борошно, весь час перемішуємо, а коли тісто збереться в один комок – вимішуємо його руками. Тісто має вийти дуже м’яким, еластичним і не липнути до рук. Тепер у тісто вводимо вершкове масло. Воно має бути м’яке, кімнатної температури. Масло треба добре вмішати у тісто.

Рецепт пиріжків з повидлом з найніжнішим тістом
Рецепт пиріжків з повидлом з найніжнішим тістом

Готове тісто кладемо у миску, накриваємо чистим рушником або харчовою плівкою і залишаємо його у теплому місці на годину. За цей час тісто має підійти і збільшитися в розмірі у 2-3 рази.

Рецепт пиріжків з повидлом з найніжнішим тістом
Рецепт пиріжків з повидлом з найніжнішим тістом

Формуємо пиріжки. Можна зробити їх круглої форми, або у формі рогалику. Тісто потрібно поділити на рівномірні кульки. Кожну кульку розкачуємо і тонкий пласт, кладемо джем і закручуємо у вигляді рогалика.

Рецепт пиріжків з повидлом з найніжнішим тістом
Рецепт пиріжків з повидлом з найніжнішим тістом

Сформавані булочки викладаємо на деко застелене пергаментом і залишаємо на 20-30 хвилин, щоб вони підійшли. Змащуємо булочки молоком для утворення красивої скоринки і випікаємо в духовці при  температурі 180 градусів 20 хвилин.

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.