Приготовлені з цим продуктом чебуреки роздуваються як повітряна куля: тоненьке і хрустке тісто на кефірі

Чебуреки – страва, яку неможливо не любити. Та не кожна господиня наважується готувати цю страву самостійно. Пропонуємо до вашої уваги рецепт чебуреків, які вийдуть у кожного. Скоринка буде хрумка, а начинка – соковита.

Є багато варіантів приготування тіста для чебуреків. Хтось готує на кип’ятку, інші – на молоці. Та найвдалішим виходить тісто, приготоване на кефірі.

Необхідні інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;
  • борошно пшеничне – 240 г;
  • цукор – 1 ст.л;
  • сіль – 1 дрібка
  • сода – 1 ч.л;
  • рослинна олія – 2 ст.л
  • олія для фритюру – 1 літр.

Начинка:

  • фарш – 1 кг;
  • цибуля – 200 гр;
  • сіль, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

У велику ємність наливаємо кефір та додаємо соду і перемішуємо. В цю суміш додаємо сіль, цукор та починаємо вводити просіяне борошно. Тісто має вийти м’яке та еластичне і не липнути до рук.

Домашні чебуреки з соковитою начинкою і хрумким тістом
Домашні чебуреки з соковитою начинкою і хрумким тістом

Готуємо начинку. М’ясо можна взяти будь-яке на свій смак, але найсмачніше – поєднати свинину та яловичину і співвідношенні 1:1. У фарш додаємо цибулю натерту на крупній тертці. На 1 кг фаршу потрібно взяти 2 середні цибулини. Саме натерта цибуля дасть особливу соковитість начинці. Додаємо у фарш з цибулею сіль, перець та улюблені спеції.

Формуємо чебуреки. Тісто ділимо на рівні кульки і кожну кульку розкачуємо тоненьким пластом, припиляючи борошном. На половину тіста викладаємо столову ложку з гіркою фаршу і рівномірно розприділяємо по половині тіста, не доходячи до країв приблизно 1,5 см.

Домашні чебуреки з соковитою начинкою і хрумким тістом
Домашні чебуреки з соковитою начинкою і хрумким тістом

Накриваємо іншою стороною тіста і ретельно защіпуємо краї. Зверніть увагу, що забагато начинки не слід класти у чебуреки. Під час смаження буде виділятися забагато соку і чебуреки будуть розвалюватися.

Смажимо чебуреки у фритюрі у розігрітій олії з обох сторін до формування золотавої скоринки. Готові чебуреки потрібно їсти одразу, поки вони гарячі.

Домашні чебуреки з соковитою начинкою і хрумким тістом
Домашні чебуреки з соковитою начинкою і хрумким тістом

Чебуреки за цим рецептом виходять хрумкі зовні і дуже соковиті всередині. Найсмачніше, їсти їх одразу з пательні. До слова, сирі чебуреки можна заморозити і приготувати пізніше. Вони будуть не менш смачні, ніж свіжі.

Популярне

Схожі статті

Рецепт без заморочок. Усе склала і забула: дуже смачна вечеря виходить, а всього 5 простих інгредієнтів

Якщо в холодильнику є копчені ковбаски, а зі сніданку чи обіду залишилася відварена картопелька, можна змудрувати дуже смачну вечерю. Просто закладіть все це у духовку й очікуйте на результат.

Не пиріг, а золото! Навчила всіх подруг готувати таку смакоту до чаю: манник “П’ятихвилинка” з фруктами

Пиріг за цим рецептом готується з простих і доступних продуктів, а смак у нього виходить божественним. Ви можете використати будь-які ягоди, які завалялися у вашій морозилці для цього манника.

Українці запам’ятали її дівчинкою з боб-каре: як зараз виглядає 22-річна Еліна Іващенко з шоу “Голос. Діти”

Еліна Іващенко, співачка та колишня учасниця шоу "Голос. Діти", після участі у проєкті сильно змінилась. Показуємо, як зараз виглядає знаменитість.