Гора пишних оладок без грама борошна: безпрограшний рецепт на кожен день. Вимішую тісто як пух і смажу

Хто ж не любить скуштувати смачненьких оладок з різними начінками, як от, наприклад, з варенням чи згущеним молоком? Пропонуємо приготувати смаколик за простим рецептом

Смачні, пухкі, м’які хмаринки із солодким смаком полюбляє кожен – і дорослий, і малий. У кожної господині чи господаря власний рецепт оладок, втім всі вони однаково неймовірні. Такий десерт чудово підходить для сніданку чи перекусу, втім має одну цікаву особливість.

Усі звикли готувати смачний десерт, використовуючи чимало борошна. Хоча й така страва має чудовий смак і точно нагадує дитинство, фігурі вона може серйозно зашкодити. Втім, якщо ви уважно стежите за своїми параметрами й не дозволяєте собі поласувати виробами з борошном, є чудова альтернатива. Приготуйте оладки без борошна за цим рецептом.

Інгредієнти:

  • Два яйця;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 250 мілілітрів кефіру;
  • 250 грамів манної крупи;
  • 1 чайна ложка соди.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно почати готувати тісто. Для цього в окремому посуді змішайте яйця, цукор, дрібку солі та кефір. Добре перемішайте отриману суміш і додайте туди манну крупу. Ще раз добре все перемішайте за допомогу вінчика та залиште отримане тісто “відпочивати” на пів години.

Приготуйте тісто для оладок без борошна
Приготуйте тісто для оладок без борошна

Через пів години поверніться до приготування тіста. Додайте до суміші соди, яку попередньо потрібно погасити лимонним соком. Знову добре перемішайте тісто та для зручності перекладіть його в кондитерській мішок або щільний пакет і відріжте куточок. Таким чином формувати оладки на пательні буде куди простіше.

Додайте на сковорідку олію та підігрійте, видавіть на поверхню оладки та смажте на помірному вогні, доки на обох сторонах не з’явиться золотава скоринка.

Підсмажте оладки на пательні
Підсмажте оладки на пательні

Подавайте до столу з улюбленими начинками, як от, наприклад, згущене молоко, варення або джем. Куштувати оладки можна навіть зі звичайною сметаною.

Схожі статті

Відміряю всього по 12 ложок і отримую неймовірно смачне та повітряне “диво” до чаю: за 30 хвилин управляюсь

Для приготування смачного десерту не обов'язково розводити велике готування і брати багато інгредієнтів. Сьогодні ми підготували рецепт дуже простого, ніжного і соковитого шоколадного торта з кремом.

Брюс Вілліс собі б такого не дозволив: Потап на підтримку Каменських замість шампуню помив голову молоком

Потап останнім часом не вилазить із зашкварів. Останнім крінжем репера стала звичайна ранкова процедура бриття перед дзеркалом. Та й тут Олексій Потапенко спромігся начудити.

Капуста “Хвилинка”: один в один як квашена. У подруги в гостях взяла рецепт маринованої капусти за добу

Не потрібно витрачати купу часу на приготування квашеної капусти. Розповідаємо, як замаринувати закуску так, аби вона нічим не відрізнялась від такого салату.