Рецепт мама принесла з гостей: шоколадний десерт за 5 хвилин без борошна та цукру. Готується з 2 інгредієнтів

Ніжний, кремовий і мегашоколадний. Саме таким вийде десерт за нашим рецептом. Для його приготування потрібно всього 2 інгредієнта і зовсім трішки часу.

Якщо ви не хочете заморочуватися з десертом, готувати випічку з купою коржів і крему, спробуйте приготувати шоколадний мус. Він має ніжну, кремову структуру і насичений смак. Готується цей десерт дуже швидко і просто, а результат виходить феноменальний. Такий десерт не соромно поставити на святковий стіл і здивувати гостей. Та і в не святкові дні цей десерт можна готувати, адже інгредієнти для нього дуже прості, а для приготування знадобиться всього 15 хвилин.

Необхідні інгредієнти:

  • шоколад – 150 гр;
  • молоко – 200 мл.

Спосіб приготування:

Для цього десерту можна обрати, як чорний, так і молочний шоколад. Якщо вам подобається більше виражений шоколадний смак – оберіть чорний, якщо хочете, щоб смак був ніжніший – молочний. Та краще не обирати дуже солодкий шоколад і, тим більше, шоколад з начинкою. Адже тоді серет може вийти занадто солодким і приторним. Обирайте якісний шоколад, адже він є основою десерту і формує весь смак.

Шоколад подрібнюємо ножем на тоненьку стружку.

Вишуканий шоколадний десерт з двох інгредієнтів
Вишуканий шоколадний десерт з двох інгредієнтів

Беремо невеличку каструлю з товстим дном і ставимо на невеликий вогонь. У каструлю виливаємо молоко і засипаємо подрібнений шоколад. Прогріваємо масу, постійно помішуючи до повного розтоплення шоколаду. Маса має добре прогрітися, але не закипіти. Тепер потрібно скористатися погружним блендером. Опускаємо блендер в ще гарячу суміш і починаємо збивати протягом 5 хвилин. Маса має збільшитись в об’ємі і стати повітряною, насичитись пузирками повітря.

Вишуканий шоколадний десерт з двох інгредієнтів
Вишуканий шоколадний десерт з двох інгредієнтів

Переливаємо десерт у невеликі піали для десертів і ставимо охолоджуватися в холодильник на 2-3 години. За цей час мус застигне і буде мати густу, кремову текстуру. Готовий десерт добре тримає форму, має плотну, але ніжну текстуру.

Смак десерта – шоколадний і трішки вершковий. Любителям шоколаду цей мус точно сподобається. Від цього десерту будуть в захваті і дорослі і діти. Смачного!

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.