Сирна запіканка в мікрохвильовці за 10 хвилин: супер-рецепт “Всього по три”. Діти випрошують 7 днів на тиждень

Іноді потрібно швидко приготувати щось смачне й поживне. Тоді справжнісіньким спасінням стає цей рецепт сирної запіканки. Готується просто, але виходить дуже й дуже смачно

Запіканка з сиру є дуже поширеною та доволі смачною стравою. У цього десерта є чимало прихильників, втім багато любителів цього смаколика впевнені, що на його приготування потрібно витрачати багато часу та зусиль. Насправді ж випікати сирну запіканку можна просто у мікрохвильовці. Вона не втрачає смакових якостей і подобається навіть найпривередливішим дегустаторам – дітям.

Мікрохвильові печі стоять майже на кожній кухні, втім багато власників цього девайса звикли виключно розігрівати їжу в кухонному приладі. Втім, у мікрохвильовці можна випікати різні десерти, про що не здогадується чимало людей. Так, наприклад, запіканка вийде пишною та смачною – спробуйте цей рецепт обов’язково.

Інгредієнти на 1 порцію запіканки:

  • 180 грамів сиру;
  • 1 столова ложка цукру;
  • Одне яйце;
  • Пів чайної ложки розпушувача для тіста;
  • 1 столова ложка манної крупи;
  • Пів чайної ложки соняшникової олії;
  • Дрібка ванільного цукру.

Спосіб приготування:

Для початку перекладіть в окремий посуд сир і вбийте до нього яйце. Додайте туди ж цукор і добре пермішайте отриману суміш. Використовуйте виделку, розтираючи сир – так ви зможете досягти однорідної консистенції. Додайте туди ж манну крупу та розпушувач, не забульте про ванілін. Добре вмішайте всі інгредієнти.

За бажання в запіканку можете додати сухофрукти або родзинки. Десерт також чудово смакуватиме зі шматочками шоколаду або печива, горіхами, тертим яблуком.

Приготуйте тісто для запіканки в мікрохвильовці
Приготуйте тісто для запіканки в мікрохвильовці

Візьміть посуд, який підходить для використання у мікрохвильовці, змажте його зсередини олією та влийте всередину отримане тісто. Зауважте, що місткість для випікання має бути вдвічі більшою за об’єм тісто, адже запіканка сильно підніматиметься під час приготування.

Поставте форму із запіканкою до мікрохвильовки та накрийте спеціальною кришкою. Поставте потужність 800 Вт і запікайте десерт у мікрохвильовій печі 10-15 хвилин – час залежить від потужності пристрою. Випічка має вийти щільна та підійнятись у формі.

Поставте сирну запіканку випікатись у мікрохвильовці
Поставте сирну запіканку випікатись у мікрохвильовці

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Дуже смачний супчик з сирними кульками

Суп з сирними кульками з задоволенням будуть їсти і дорослі і діти. Він виходить наваристим і має яскравий смак. Готується цей суп досить просто та швидко.

Показую, як приготувати соковиту та м’яку буженину: правильно підібрані прянощі — ключ до смачного м’яса

Ароматна буженина з прянощами стане справжньою прикрасою святкового столу. Приготувати таке м'ясо дуже просто, і сьогодні ми поділимось вдалим рецептом.

Як виглядає і чим займається 24-річний син Ірини Білик: весь в татуюваннях і з довгим волоссям (Фото)

Старший син відомої української співачки Ірини Білик Гліб виріс таким же творчим і харизматичним, як і його зіркова мама. При цьому хлопець уникає надмірної публічності.