Смачніше, ніж олів’є: салат “Хризантема” з чіпсами першим зметуть зі столу. Зірка святкового столу

Один із найпопулярніших салатів "Олів'є" давно приївся кожному, хто куштував його принаймні один раз. Спробуйте приготувати цей салат із чіпсами і Ваші гості точно проситимуть добавки

На святковий стіл завжди хочеться приготувати щось смачне та цікаве. Чудово відомий всім салат “Олів’є” точно набрид кожному, саме тому пропонуємо звернути увагу на цей цікавий варіант смаколика. “Хризантема” з чіпсами не лише має цікавий вид, але й чудово смакує. Аби точно здивувати своїх гостей, закупіть потрібні інгредієнти та беріться до приготування страви.

Інгредієнти:

  • Копчена куряча грудка – 250 грамів;
  • 4 яйця;
  • Кукурудза консервована – 150 грамів;
  • Шампіньйони мариновані – 100 грамів;
  • Чіпси – 50 грамів;
  • Майонез для заправки.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно приготувати всі необхідні для салату продукти. Копчену курячу грудку наріжте кубиком та викладіть на плоску тарілку. М’ясо буде нижнім шаром вашого салату. За бажання копченості можна замінити відвареним курячим філе. Зверху додайте небагато майонезу.

Викладіть перший шар салату
Викладіть перший шар салату

З грибів злийте маринад та наріжте їх скибочками середньої товщини, викладіть зверху на курку, а потім знову трішки змастіть майонезом.

Викладіть другий шар салату
Викладіть другий шар салату

Консервовану кукурудзу перекиньте з банки на сито, аби стік весь маринад. Потім пересипте її на гриби, а зверху не забудьте додати майонезу.

Викладіть третій шар салату
Викладіть третій шар салату

Відваріть курячі яйця та дайте їм дещо охолонути. Далі потрібно очистити їх та обережно розділити жовток і білок. Жовток залиште для прикрашання, а ось білок натріть на середній тертці та посипте наступним шаром. Зверху змастіть майонезом.

Викладіть четвертий шар салату
Викладіть четвертий шар салату

Жовтки натріть на найменшій тертці та викладіть зверху на салат. Так виглядатиме верхівка вашої страви.

Присипте салат яєчним жовтком
Присипте салат яєчним жовтком

В кінці поставте чіпси в салат таким чином, щоб зовнішній вид страви нагадував квітку хризантеми. Використовуйте чіпси хорошої якості, міцні, цілі та без пошкоджень. Бажано обирати нейтральний смак, але орієнтуватись на власні побажання. Салат залиште в холодильнику на декілька годин і подайте до столу.

Готовий салат
Готовий салат

Схожі статті

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.