Торт “Наполеон” на воді: нічого смачніше не їла. Хрусткий, з ніжним вершковим кремом, подобається всім

Торт "Наполеон" багатьом подобається за ніжний вершковий смак і простоту в приготуванні. Пропонуємо спробувати випікати десерт за найпростішим рецептом на воді

Ніжний смак популярного торта “Наполеон” заворожує та манить багатьох. Це частування для когось є нагадуванням про безтурботне дитинство, а комусь радше навіює спогади про приємні побачення за кавою з десертом. Хай там як, але вдома приготувати такий торт не є особливо важкою задачею. Найголовніше – знайти ідеальний рецепт коржів для частування, а далі все піде, як по маслу.

Складових у цьому торті зовсім небагато. Зокрема, “Наполеон” складається з коржів, перемазаних ніжним вершковим кремом. Приготуйте хрусткі коржі та щедро їх змастіть, залиште тортик у холодильнику на декілька годин – ідеальне частування до чаю готове.

Інгредієнти

Для коржів:

  • 750 грамів борошна;
  • 600 грамів маргарину;
  • Два яйця;
  • Чайна ложка солі;
  • Півтори столової ложки оцту (5-7%);
  • 220 мілілітрів води.

Для крему:

  • 500 мілілітрів молока;
  • 200 грамів цукру;
  • 4 яйця;
  • 40 грамів борошна;
  • 5 грамів ванільного цукру.

Спосіб приготування:

Торт “Наполеон” готується з листкового тіста. Першим кроком у цьому рецепті стане приготування саме коржів. Для цього почніть робити тісто для них. У мірному стакані змішайте рідину – яйця, вода, оцет. Туди ж додайте сіль. Добре перемішайте те, що вийшло і залиште рідину в холодильнику.

Далі продовжуйте готувати тісто. На робочу поверхню висипте борошно й почніть натирати на тертці попередньо заморожений маргарин. Постійно опускайте його в борошно, аби воно легше терлось. Не возіться довго з маслом, адже листкове тісто не любить теплоти рук.

Натріть маргарин у тісто на крупну тертку
Натріть маргарин у тісто на крупну тертку

Акуратно перемішайте майбутнє тісто для коржів. Потім зберіть маргарин із борошном в один згірок і зробіть у ньому заглиблення. Рідину, яку залишали в холодильнику, вилийте в ямку в борошні з маслом. Дуже швидко та обережно перемішайте тісто, але не місіть його. Аби приготувати листкове тісто, підіймайте його з різних кутів, шарами вкладайте його один на одного. Надайте тісту форму та залиште його на декілька годин, а краще – на 10-12, у холодильнику.

Готове тісто для торта Наполеон
Готове тісто для торта Наполеон

Тим часом приготуйте зварний крем. Для цього змішайте всі зазначені інгредієнти до однорідності та поставте на вогонь. Доведіть крем до густої консистенції, постійно помішуючи. Не лякайтесь, коли в процесі з’являтимуться грудочки – це нормально. Накрийте каструлю з готовим кремом і залиште її охолонути до кімнатної температури.

Тепер берімося за випікання коржів. Для цього дістаньте тісто та поділіть його на декілька частин – одну залиште для того, аби її подрібнити та прикрасити торт, а інші розкачайте на коржі товщиною 2-3 мм. Випікайте за температури 190-200 градусів 5-8 хвилин.

Випікайте коржі у духовці
Випікайте коржі у духовці

Готові коржі після того, як вони охололи, змастіть кремом, а на останньому коржі нанесіть крем і на стінки торта. Один корж з найменшої грудочки тіста подрібніть у крихту та прикрасьте ним торт. Залиште торт у холодильнику щонайменше на день і подавайте до столу!

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.