Найкращий рецепт домашнього хліба як з печі: мало хто знає, але так готували наші бабусі. В магазині не купую

Усім давно відомо, що домашній хліб набагато смачніший за будь-який, куплений у магазині. Пропонуємо випекти самостійно смачний хліб за рецептом, за яким готували ще наші бабусі

Хліб – усьому голова. Цей продукт є в будинку чи не кожної людини. Його їдять на сніданок, доповнюючи ковбасою чи сиром. Його їдять з борщем, підсмажуючи до хрусткого стану. Хліб може доповнити будь-яку страву та додати їй неймовірного смаку. Втім, усе це можливо виключно, якщо випічка смачна. Наші бабусі крізь роки пронесли головні хитрощі та особливості, завдяки яким хліб виходить дуже смачним.

Відомий український кулінар Євген Клопотенко зібрав докупи всі тонкощі та поділився порадами, як правильно готувати випічку, як з печі. Пропонуємо зробити смачнющий хліб за ідеальним рецептом ресторатора та зірки “МастерШефу”.

Інгредієнти:

  • 250 мілілітрів води;
  • 250 грамів борошна пшеничного;
  • 100 грамів борошна житнього;
  • 2 столові ложки олії;
  • 12 грамів “живих” дріжджів;
  • 10 грамів сухої ромашки;
  • Пів чайної ложки солі.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно приготувати опару для майбутнього тіста. Для цього підігрійте воду та додайте туди дріжджі та цукор. Перемішуйте суміш, поки всі інгредієнти не розчиняться та не утворять однорідну масу. Залиште опару на 15-20 хвилин – тоді дріжджі утворять зверху пінну шапочку. Тим часом з’єднайте в окремій мисці всі сухі продукти, які використовують для приготування хліба.

Почніть готувати тісто для хліба
Почніть готувати тісто для хліба

Два види борошна, сіль та суху ромашку перемішайте до однорідності. Додайте олії, аби воно зробило ваше тісто м’якшим та еластичнішим. Через 15-20 хвилин після приготування опари почніть вводити її в миску з сухими інгредієнтами. Почніть місити тісто, акуратно перемішуючи його ложкою. Далі руками сформуйте з тіста кульку. Накрийте миску рушником і залиште на годину, аби воно піднялось. Залишайте тісто в теплому місці без протягів. Через годину обімніть тісто, аби випустити з нього зайве повітря. Знову залиште його на годину в мисці, аби воно піднялось вдруге.

Таким має вийти тісто на хліб
Таким має вийти тісто на хліб

Робочу поверхню присипте борошном і викладіть тісто на хліб. Обімніть його ще раз, обвалюючи в борошні. Надайте тісту форми кулі, акуратно підминаючи його до центру з усіх боків. Застеліть деко пергаментом і на нього викладіть хліб. Залиште на пів години, аби воно настоялось. Випікайте хліб 40 хвилин при температурі 220 градусів.

Випікайте хліб у звичайній духовці
Випікайте хліб у звичайній духовці

Смачного!

Схожі статті

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.