Беру лаваш, начинку і через 15 хвилин смачнющі пиріжки готові: максимально просто і з тістом поратися не треба

Коли хочеться з'їсти щось смачненьке, а довго стояти біля плити не хочеться, приготуйте неймовірно смачні і соковиті ліниві пиріжки з м'ясом. Готуються вони всього за 15 хвилин.

Для чого возитися з тістом та довгою випічкою, якщо можна приготувати ліниві пиріжки, які будуть не менш смачні за класичні?! Приготувавши, пиріжки за нашим рецептом, ви будете їх готувати регулярно, адже вашим рідним дуже сподобається ця страва.

Необхідні інгредієнти:

  • лаваш тонкий прямокутний – 4 листа;
  • куряче філе (фарш) – 700 г;
  • твердий сир – 150 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сметана –  3 ст.л;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування:

Спочатку приготуємо начинку для пиріжки. Можна взяти вже готовий фарш, або перекрутити через м’ясорубку 700 грамів курячого філе. Твердий сир, або сир по типу тверда моцарелла чи сулугуні натираємо на крупній тертці і додаємо до фаршу. У фарш також додаємо сметану, сіль, перець та добре перемішуємо.

Формуєми пиріжки. Лист лаваша розгортаємо на рівній поверхні. Частину приготованого фаршу викладаємо на лаваш і рівномірно його розприділяємо по всій поверхні.

Складаємо лаваш по довгій стороні так, щоб вийшов довгий рулет і розрізаємо його на квадратні, порційні шматочки шириною приблизно 6 см. Так робимо зі всіма листами лаваша.

Ліниві пиріжки з лаваша за 15 хвилин
Ліниві пиріжки з лаваша за 15 хвилин
Ліниві пиріжки з лаваша за 15 хвилин
Ліниві пиріжки з лаваша за 15 хвилин

В окрему миску вбиваємо 2 яйця трішки присолюємо і добре розмішуємо. Кожен підготовлений шматочок зі всіх сторін обмакуємо у яйце і смажимо на розігрітій пательні до рум’яної скоринки. Обсмажені пиріжечки викладаємо у форму для запікання і ставимо запікатись у духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Ліниві пиріжки з лаваша за 15 хвилин
Ліниві пиріжки з лаваша за 15 хвилин

Пиріжки готові! Найкраще вони смакують у гарячому і теплому вигляді. Пиріжки виходять дуже смачними і ситними. Ці ліниві пиріжки – ідеальне доповнення до перших страв, а також вони смакують і в самостійному вигляді з чаєм, чи кавою.

Готуйте їх одразу багато, адже вони настільки смачні, що ваші рідні їх зметуть зі столу відразу після приготування.

Смачного!

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.