Знайома господиня з Індії навчила мене так смачно готувати кабачки: швидко і просто, рецепт за 10 хвилин

Так кабачки ви ще точно не готували. Якщо захотілось чогось гостренького, а вдома залишився цей чудовий овоч, починайте готувати страву за цим рецептом прямо зараз

З початком літа в щоденний раціон всіх любителів смачних овочів додається славнозвісний кабачок. Саме у теплий період ця культура користується неабиякою популярністю, а кількість з’їдених кабачків може досягати такого числа, що навіть взимку овочі нагадуватимуть про літо. Оскільки на ринку неможливо пройти повз кабачки, адже вони на кожному кроці, пропонуємо приготувати їх за цим цікавим рецептом.

Пікантний смак овочевих ласощів доповнить гострий соус, секрети й тонкощі приготування якого давно відомі будь-якій індійській господині. Отже, мерщій біжіть на ринок за потрібними інгредієнтами та беріться до приготування гострих кабачків.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 700 грамів;
  • Соєвий соус – 3 столові ложки;
  • Мед – пів чайної ложки;
  • Гірчиця – чайна ложка;
  • Паприка – одна чайна ложка;
  • Червоний гострий перець – менше половини чайної ложки;
  • Коріандр – пів столової ложки;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Кунжут – столова ложка.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно приготувати кабачки. Помийте овочі та відріжте зайве, залишивши шкірку. Наріжте плоди скибочками — так вони краще смакуватимуть готовими.

Наріжте кабачки скибочками середньої товщини
Наріжте кабачки скибочками середньої товщини

Далі слід приготувати соус. Для цього змішайте соєвий соус та часник з іншими сухими спеціями – паприку, червоний гострий перець, коріандр, мед, гірчицю. На сковороді розігрійте рослинну олію та викладіть на неї кабачки.

Почніть обсмажувати кабачки на розігрітій сковороді
Почніть обсмажувати кабачки на розігрітій сковороді

Смажте кабачки на пательні на великому вогні до п’яти хвилин, постійно помішуючи. Коли цукіні стануть рум’яними, додайте попередньо приготований соус. Тепер обсмажте овочі ще декілька хвилин. Дуже смачні, гостренькі та ароматні кабачки готові! Посипте зверху обсмаженим насінням кунжуту і  можна подавати з рисом або м’ясом.

Популярне

Схожі статті

Люблю готувати це на сніданок. Страва просто незрівнянна, мої її обожнюють: рецепт без жиру та смаження

Коли треба приготувати щось дієтичне на сніданок, користаюся цим рецептом. Готую сирну запіканку без жиру, борошна та манки. Тож за фігуру можна не хвилюватися. Калорій небагато, а білку вдосталь.

Домашні випрошують щодня, діти навіть у школу тягають: рецепт шоколадних млинців. Можна навіть із малюнком

Млинці - проста і смачна, але все ж звична всім страва. Що вийде, якщо додати в них креативу? Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадних млинців, які сподобаються як дорослим, так і дітям.

Забула про деруни: ці оладки з цвітної капусти готую всі 7 днів на тиждень. Сусідка благає дати рецепт

Неймовірно ніжні оладки з капусти сподобаються абсолютно всім. Смакувати їх можна гарячими, але й холодними також добре, особливо зі сметаною.