Як засолити скумбрію в домашніх умовах: простий рецепт підгледіла на кухні у мами. Смачніше червоної риби

Магазинна засолена риба ніколи не буде такою смачною, як домашня. Спробуйте приготувати мариновану скумбрію за цим рецептом і ви більше ніколи не будете купувати солону рибу в магазині.

Засолити рибу в домашніх умовах дуже просто. Головне обрати вдалий рецепт маринаду. Спробуйте приготувати скумбрію за нашим рецептом. Риба виходить слабосоленою, дуже ніжною і ароматною.

Необхідні інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 3 ст.л;
  • цукор – 2 ст.л;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • перець чорний горошком – 5 шт;
  • перець духм’яний горошком – 5 шт;
  • гвоздика – 2 шт.

Спосіб приготування:

Для того, щоб рибка вийшла смачною, потрібно обрати якісну скумбрію. Зазвичай її продають заморожену. Обирайте рибу великого розміру, без пошкодженої шкіри і максимально свіжу. Рибу потрібно розморозити у холодній воді. Можна розморозити не до кінця, тоді її буде простіше чистити. Скумбрію треба почистити: відрізати голову, хвіст, плавники, вийняти нутрощі і ретельно прибрати чорну плівку з внутрішньої частини живота риби і добре її помити.

Як засолити скумбрію в домашніх умовах
Як засолити скумбрію в домашніх умовах

Готуємо розсіл. У воду додаємо сіль, цукор та спеції і добре перемішуємо. Розсіл має добре закипіти і потім повністю охолонути.

Якщо ви хочете, щоб рибка швидко просоліла і за вже за декілька годин її можна було їсти, тоді скумбрію треба порізати кружальцями товщиною приблизно 2 сантиметри. Якщо ж ви готуєте рибу до якогось свята і хочете, аби вона довше стояла, тоді засолюйте скумбрію цілою. Заливаємо рибу холодним розсолом, накриваємо кришкою і ставимо маринуватися в холодне місце. Порізана риба промаринується за 6-10 годин, а для маринування цілої риби потрібно 1-2 доби.

Як засолити скумбрію в домашніх умовах
Як засолити скумбрію в домашніх умовах

Готова скумбрія виходить дуже ніжною, слабосоленою і ароматною. Рибка ідеально смакує з гарніром, або на бутерброді.

Спробуйте приготувати такий бутерброд з засоленою рибкою. На хліб з житнього борошна покладіть намазку з дрібнонарізаної цибулі, соленого огірка, кропу і майонезу. Зверху викладіть шматочки засоленої скумбрії без шкірочки. Виходить неймовірно смачно. Смачніше навіть бутербродів з червоною рибою.

Популярне

Схожі статті

Такий смачний оселедець можна їсти навіть без хліба: кладу рибку в цей пряний маринад і забуваю на 3 дні

Оселедець за цим рецептом виходить дуже смачним, пряним і малосольним. Засоліть рибку вдома один раз і ви більше не будете купувати солону рибу в магазині.

Історія кохання була красивою і тривалою, але йому набридло: як Дан Балан відрікся від ефектної Тіни Кароль

Відому українську співачку свого часу підозрювали у романі з колегою Даном Баланом. Чи дійсно вони були разом, дізнатись важко. Втім, чоловік відрікся від артистки.

Ну просто тане в роті: мій фірмовий тортик із шоколадних млинців і вершкового крему! Без духовки та желатину

Ніжний, смачний та красивий у розрізі — млинцевий торт із вершковим кремом. Порадуйте домашніх новим десертом, який стане улюбленим у вашому арсеналі.