Пісочне печиво за 26 гривень: рецепт смачної випічки до чаю з доступних інгредієнтів. Гора смакоти “з нічого”

Найкращий варіант смаколика до чаю – пісочне печиво. Пропонуємо приготувати це просте частування за цим чудовим рецептом. Витратите мало грошей і мінімум часу

Пісочне печиво попри всі стереотипи готується доволі просто – його легко можна випекти в домашніх умовах. На цей рецепт ви витратите не більше 30 гривень, а кінцевий смак залежатиме виключно від вашої фантазії. Ви можете легко доповнити печиво власними інгредієнтами або ж подавати його разом із варенням чи, наприклад, згущеним молоком.

Разом з тим, ви можете обмежитись класичним варіантом приготування пісочного печива. Для цього придбайте наступні продукти та беріться до випікання класичного смаколика, який буде до смаку не лише дітям, але й дорослим.

Інгредієнти:

  • Одне яйце;
  • 100 мілілітрів води;
  • 100 мілілітрів олії;
  • 32 грами ванільного цукру;
  • 350 грамів борошна;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 50 грамів цукрової пудри.

Спосіб приготування:

Візьміть глибоку миску та змішайте в ній олію з водою та ванільним цукром. Добре перемішайте отриману суміш. Потім просійте пшеничне борошно через сито та змішайте його з розпушувачем. Цю суміш додайте до рідини декількома частинами, постійно помішуючи. Почніть замішувати тісто, використовуючи спочатку ложку, а потім – руки. Зауважте, що тісто має вийти еластичним і дуже м’яким.

Замісіть тісто для пісочного печива
Замісіть тісто для пісочного печива

Поставте духовку розігріватись до температури 180 градусів. Візьміть деко, на якому готуватимете печиво. Застеліть його пергаментним папером. Почніть формувати печиво, відриваючи від тіста невеликі шматочки. За бажанням, можете розкачати тісто та вирізати бажану форму.

Випікайте пісочне печиво пів години при температурі 180 градусів
Випікайте пісочне печиво пів години при температурі 180 градусів

Готуйте випічку пів години. Перед подачею не забудьте обваляти печиво у цукровій пудрі. Разом із печивом можете подавати будь-який джем або варення, згущене молоко. Не забудьте й про каву або чай. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч відкинула гламурне життя та заспівала для українських захисників: “Звідки беруться квіти?”

Злата Огнєвіч поділилася фото з виступу, який провела разом з Олександром Лозовським для військових. Співачка розповіла про те, як пройшла зустріч з нашими захисниками.

Без нього чай пити не можемо. Найкращий десерт: пишний і ніжний бісквіт. Навіть розпушувача не треба

Пишний і повітряний бісквіт із рум'яною скоринкою - найочікуваніший десерт для сімейного чаювання. Вам для його приготування навіть не знадобиться розпушувач. Випічка вийде з першого з першого разу.

Ектор Хіменес-Браво особливо не заморочується: робить на паски глазур із 2 інгредієнтів. Каже – ідеальна

Ектор Хіменес-Браво поганого не порадить. На цей раз шеф-кухар вирішив поділитися з українцями рецептом ідеальної глазурі для пасок. Готується зі згущеного та сухого молока.