Пісочне печиво за 26 гривень: рецепт смачної випічки до чаю з доступних інгредієнтів. Гора смакоти “з нічого”

Найкращий варіант смаколика до чаю – пісочне печиво. Пропонуємо приготувати це просте частування за цим чудовим рецептом. Витратите мало грошей і мінімум часу

Пісочне печиво попри всі стереотипи готується доволі просто – його легко можна випекти в домашніх умовах. На цей рецепт ви витратите не більше 30 гривень, а кінцевий смак залежатиме виключно від вашої фантазії. Ви можете легко доповнити печиво власними інгредієнтами або ж подавати його разом із варенням чи, наприклад, згущеним молоком.

Разом з тим, ви можете обмежитись класичним варіантом приготування пісочного печива. Для цього придбайте наступні продукти та беріться до випікання класичного смаколика, який буде до смаку не лише дітям, але й дорослим.

Інгредієнти:

  • Одне яйце;
  • 100 мілілітрів води;
  • 100 мілілітрів олії;
  • 32 грами ванільного цукру;
  • 350 грамів борошна;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 50 грамів цукрової пудри.

Спосіб приготування:

Візьміть глибоку миску та змішайте в ній олію з водою та ванільним цукром. Добре перемішайте отриману суміш. Потім просійте пшеничне борошно через сито та змішайте його з розпушувачем. Цю суміш додайте до рідини декількома частинами, постійно помішуючи. Почніть замішувати тісто, використовуючи спочатку ложку, а потім – руки. Зауважте, що тісто має вийти еластичним і дуже м’яким.

Замісіть тісто для пісочного печива
Замісіть тісто для пісочного печива

Поставте духовку розігріватись до температури 180 градусів. Візьміть деко, на якому готуватимете печиво. Застеліть його пергаментним папером. Почніть формувати печиво, відриваючи від тіста невеликі шматочки. За бажанням, можете розкачати тісто та вирізати бажану форму.

Випікайте пісочне печиво пів години при температурі 180 градусів
Випікайте пісочне печиво пів години при температурі 180 градусів

Готуйте випічку пів години. Перед подачею не забудьте обваляти печиво у цукровій пудрі. Разом із печивом можете подавати будь-який джем або варення, згущене молоко. Не забудьте й про каву або чай. Смачного!

Схожі статті

Стала частіше купувати буряк, коли скуштувала в гостях салат. Їдять навіть ті, хто ніс воротить від буряка

Якщо ви думаєте, що не любите буряк, ви просто не вмієте його правильно готувати. Пропоную спробувати незвичайний рецепт салату з вареного буряку та зеленню, який підкорить серце будь-якого гурмана.

Кому 27-річна Мішель Андраде присвятила хіт “В твоїх очах”: “У будь-якому разі йому дуже подобається”

Мішель Андраде останнім часом живе на дві країни. А ось її бойфренд постійно перебуває у Києві, тож артистка поспішає на зустрічі з коханим, навіть присвятивши йому пісню.

“Перебиває та рветься до мене в кадр”: Наталія Мосейчук показала Філімона, який заважає їй проводити ефіри

Наталія Мосейчук вперше показала того, хто заважає їй вести програму. Філімон весь час перебивав ведучу і постійно рвався до неї в кадр. Чи готова зірка взяти в команду нового співведучого?