Капуста, 2 яйця і 20 хвилин: капустяна запіканка. Рецепт, який приготувала раз, а тепер вдома просять постійно

Часом буває так, що довго ламаєш голову – що ж приготувати на вечерю. Пропонуємо спробувати цей простий рецепт капустяної запіканки, яка дуже швидко готується й чудово смакує

Білокачанна капуста є улюбленим овочем багатьох. З неї можна вигадати багато страв, серед яких є і запіканка з сиром. Простий рецепт капустяної запіканки в духовці точно сподобається тим господарям і господиням, у кого завжди мало часу, але бажання куштувати домашню їжу присутнє. Річ у тім, що така страва готується дуже швидко.

Подавати її можна до основної страви або ж їсти самостійно. Капустяна запіканка виходить дуже ситною, а поєднання овочів з ніжним сиром надає страві неймовірного смаку. Найголовнішою особливістю цього частування є мінімальний час, який ви витрачаєте на його приготування. Отже, придбайте всі необхідні продукти та беріться до випікання капустяної запіканки.

Інгредієнти:

  • 350 грамів капусти;
  • 300 грамів сиру;
  • 2 курячих яйця;
  • 50 грамів борошна;
  • 30 грамів масла;
  • 1 столова ложка кунжуту;
  • Сіль та перець на смак.

Спосіб приготування:

Першим кроком потрібно приготувати капусту. Дрібно поріжте її спеціальним ножем для шаткування та помніть руками. Це потрібно для того, щоб капуста стала м’якою. Далі додайте до капусти сир та яйця. На цьому ж етапі можна додавати сіль та перець, а також будь-які інші улюблені спеції на власний смак. Крім того, до тіста на капустяну запіканку ви також можете додати зелень.

Почніть готувати тісто для майбутньої капустяної запіканки
Почніть готувати тісто для майбутньої капустяної запіканки

Добре перемішайте всі продукти, які ви вже встигли додати до капусти. Однорідності в цьому тісті звісно не буде, втім слід перемішувати його, поки не зникнуть грудочки та інше. Далі потрібно додати до отриманої суміші борошно та знову добре перемішати. Тепер візьміть форму, в якій випікатимете запіканку та змастіть її шматочком вершкового масла. Викладіть тісто у форму та розрівняйте верх. Зверху, за бажання, можете посипати запіканку кунжутом і покласти шматочки вершкового масла.

Викладіть тісто на запіканку у спеціальну форму
Викладіть тісто на запіканку у спеціальну форму

Запікайте страву 20-30 хвилин у духовці, розігрітій до 190 градусів. Смачного!

Схожі статті

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.