Всього 3 простих продукти в складі. Ліниві пиріжки на кефірі буквально за 5 хвилин: сусідка навчила готувати

Всі люблять м'які, духмяні свіжоспечені пиріжки. Та готувати їх дуже довго і досить складно. Спробуйте рецепт лінивих пиріжків, які виходять не менш смачні ніж звичайні, а готуються всього 5 хвилин.

Якщо не знаєте, що цікавого та незвичайного приготувати на сніданок, що сподобалось би всім членам сім’ї, приготуйте ліниві пиріжки зі своєю улюбленою начинкою. Рецепт лінивих пиріжків дуже простий та результат вас здивує. Приготуйте цю страву на сніданок, або ж як доповнення до перших страв. Виходить дуже смачно, ніжно і апетитно.

Необхідні інгредієнти:

  • кефір –  2 склянки
  • сода –  1 ч.л (без гірки)
  • сіль –  1 ч.л (без гірки)
  • борошно –  3 склянки
  • яйце – 1 шт
  • яйце варене – 4 шт
  • зелена цибуля – 1 пучок
  • рослинна олія – 50 мл

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте 2 склянки кефіру, сіль, соду і добре перемішайте. Сода вступить в реакцію з кефіром і на його поверхні почнуть з’являтися бульбашки повітря. В кефірну суміш додайте сире яйце і добре розмішайте. Поступово потрібно ввести просіяне борошно і добре вимішати тісто. Воно має вийти трішки густіше, ніж класичне тісто на оладки.

 Ліниві пиріжки на кефірі
Ліниві пиріжки на кефірі

У вимішане тісто додаємо нарізані відварені яйця та дрібно нарізану зелену цибулю. Ці інгредієнти слугують так званою начинкою. Її можна замінити на іншу: ковбасу, смажені гриби чи шинку.

 Ліниві пиріжки на кефірі
Ліниві пиріжки на кефірі

Тісто з начинкою дуже добре перемішуємо. Тісто вийде густим, буде липнути до рук. Простіше викладати його на пательню ложкою, ніж руками.

Смажимо ліниві пиріжки на розігрітій пательні з чималою кількістю рослинної олії. Пиріжки викладаємо на пательню ложкою у вигляді оладок. Смажити треба з обох сторін до рум’яної скоринки. Викладаємо готові пиріжки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

 Ліниві пиріжки на кефірі
Ліниві пиріжки на кефірі

Пиріжки виходять дуже ніжні, пухкі, мають пористу структуру. Вони ідеально смакують гарячими та не менш смачні і в холодному вигляді. Зберігаються такі пиріжки 2-3 дні. Зберігати їх потрібно у холодильнику.

Ліниві пиріжки ідеально смакують до чаю, ранкової кави та є гарним доповненням до перших страв.

Смачного!

Схожі статті

Рецепт передала наша бабуся. Діти з’їдають по 2 штуки кожен за лічені хвилини: пишні булочки “Сметанники”

Булочки "Сметанники" знайомі багатьом із нас із дитинства. Їх нам готували бабусі, також продавали в шкільному буфеті. Сьогодні ми підготували саме цей рецепт, який подарує вам приємну ностальгію.

І чому я не готувала так раніше? Жменька фаршу і пара картоплин: ситна й смачна вечеря за 30 хвилин максимум

Картопля по-турецьки з фаршем на пательні - проста та смачна страва. Прекрасний варіант, щоб нагодувати домашніх ситним обідом, оскільки таке поєднання продуктів додає ситості та пікантності.

Дякую свекрусі за цей рецепт: потрібно всього 4 інгредієнти та заправка, щоб приготувати салат “Моя Леді”

Приготувати смачний салат з цікавою назвою "Моя Леді" можна з чотирьох інгредієнтів, а весь секрет криється в ароматній заправці. Спробуйте цей рецепт сьогодні та пригостіть родину смачною вечерею.