Запам’ятайте цей рецепт і швидше готуйте. Дуже смачна і корисна окрошка: вся справа в пікантній заправці

Окрошка – улюблене літнє частування великої кількості людей. Якщо вам набрид класичний варіант приготування цієї страви, пропонуємо спробувати цей простий, але дуже цікавий рецепт

Існують без перебільшення тисячі варіантів приготування окрошки. Рецептів цієї популярної літньої страви так само багато, як і варіацій українського борщу. Хай там як, але попри різні хитрощі господарів і господинь, існує класичний варіант приготування окрошки. Якщо ж таке частування вам вже набридло, спробуйте зробити літній супчик із пікантною заправкою.

Гострий смак холодної страви неабияк потішить вас. У приготуванні цього варіанту окрошки немає нічого важкого чи неординарного – все точно так само, як ви звикли робити. Втім, існує один секретний інгредієнт, який миттєво змінить смак прохолодного супчику. Для того, щоб додати розмаїття популярній страві, потрібно приготувати її з гірчицею.

Інгредієнти:

  • 2 відварених курячих філе;
  • 2 огірки;
  • 5-6 редисок;
  • 4 варених курячих яйця;
  • 3 сирі картоплини;
  • 1,5 літра мінеральної води;
  • 3 столові ложки сметани;
  • 1 столова ложка гірчиці;
  • Зелень на власний смак.

Спосіб приготування:

Перш за все приготуйте необхідну кількість м’яса. Для цього відваріть філе у злегка підсоленій воді. Для того, щоб воно було соковитим, залиште його застигати у бульйоні. Далі потрібно зварити яйця та залишити їх холонути у воді. Поки м’ясо та яйця застигають, почніть нарізати інші інгредієнти. Огірок та редиску наріжте соломкою або кубиками – на свій розсуд.

Почніть нарізати овочі для окрошки
Почніть нарізати овочі для окрошки

Далі поріжте м’ясо та яйця. Нарізати їх можна також на власний розсуд – соломкою або будь-якої іншої форми. Промийте зелень та дрібно її поріжте. Додайте в каструлю, в якій змішуватимете окрошку. Далі потрібно почистити картоплю та злегка її підсмажити на сковороді. Солити її кулінарні експерти радять, коли вона майже готова – так овоч залишиться хрустким.

Підсмажте картоплю на пательні
Підсмажте картоплю на пательні

Залиште картоплю охолонути до кімнатної температури та додайте до всіх інгредієнтів. Отриману суміш залийте мінеральною водою, додайте сметану та гостру гірчицю. За бажання, підсоліть та додайте перцю. Смачного!

Схожі статті

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.