Свекруха готує кожен день і не набридає. Пиріжки за 15 хвилин без духовки: смакота з кефіру, яка зникає вмить

Домашні пиріжки стануть ідеальним доповненням до будь-якого прийому їжі. Розповідаємо, як правильно їх готувати, аби вони вийшли дуже пишними та м'якенькими

Рецепт смачних пиріжків на кефірі точно нагадає вам дитинство. Саме таке частування багатьом готували їхні бабусі – простий процес приготування, мінімум часу та зусиль. Аби зробити смачні пиріжки, не потрібно вигадувати щось важке та надзвичайне. Найголовніше – правильно приготувати тісто. Для цього пропонуємо ознайомитись із цим простим, але вдалим рецептом.

Ще однією особливістю цього варіанту приготування пиріжків є універсальність начинки. Ви можете обирати будь-яку начинку для страви на власний розсуд. Наприклад, це може бути картопля або гриби, капуста або рис з цибулею. Ба більше, ви можете зробити навіть солодкі пиріжки з яблуками. Готується таке частування на сковороді.

Інгредієнти:

  • 400 грамів борошна;
  • 250 мілілітрів кефіру 3,2%;
  • Один яєчний жовток;
  • 2 столові ложки олії;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • Пів чайної ложки соди;
  • Олія для смаження.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно підігріти кефір. Втім, робити це потрібно обережно, на помірному вогні та постійно помішуючи, аби молочний продукт не перетворився на сир. Грійте кефір до температури 36 градусів. До підігрітого кефіру додати сіль та цукор, яєчний жовток та олію. Добре перемішайте суміш і почніть просіювати борошно. До просіяного борошна додайте соду, а після цього почніть обережно вводити суміш до рідини. Помішуйте виделкою або вінчиком. Коли суміш стане густою, присипте робочу поверхню борошном і місіть тісто на столі.

Почніть готувати тісто для пиріжків на кефірі
Почніть готувати тісто для пиріжків на кефірі

Продовжуйте замішувати тісто, додаючи залишок борошна. В кінці тісто має вийти м’яким та еластичним, гладким. Покладіть його в окрему миску, накрийте харчовою плівкою або рушником та залиште настоюватись на 15 хвилин у тихому місці. Поки тісто настоюється, готуйте начинку на власний розсуд.

Поділіть тісто на невеликі шматочки, кожен розкачайте та вкладіть всередину начинку. Закріпіть краї майбутнього пиріжка та обсмажуйте частування на помірному вогні, поки воно з обох сторін не покриється золотою скоринкою.

Сформуйте пиріжки
Сформуйте пиріжки

Смачного!

Схожі статті

Салат з капусти як у радянській їдальні: бабуся підказала, як зробити “той самий” смак. Просто і дуже смачно

Салат з капусти – дуже смачна, поживна і корисна страва, яку зможе приготувати абсолютно кожен. Він добре поєднується з будь-якими м'ясними додатками і гарніром, так само його можна подавати окремо.

Якщо хочеться смачненького та солоденького, готую медові тістечка: кращого десерту до чаю годі й шукати

Кращого десерту до чаю, аніж шоколадне тістечко з ягідним прошарком та яскравою цитрусовою ноткою, годі й шукати. А якщо зважити, що у складі є ще й мед, то це й справді щось неймовірне.

Інших рецептів для мене просто не існує: сирна запіканка як в дитячому садочку. Будете пищати від захвату

Багато хто пам'ятає з дитинства таку страву, як сирна запіканка. Цю пишну і ніжну смакоту можна приготувати і зараз, причому просто і в домашніх умовах. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.