Ну дуже швидкий рецепт: чебуреки з пузирчатим тістом, яке вихрумкує. Золотаві і соковиті як в чебуречній

Якщо хочеться побудувати себе чимось смачненьким, приготуйте хрусткі чебуреки за цим рецептом. Начинка буде соковитою, а ось тісто підсмажиться до ідеальної скоринки

В одних чебуреки асоціюються з відпочинком на морі, в інших – з домашнім частуванням родом з дитинства. Хай там як, але час від часу кожному з нас хочеться побудувати себе чимось смачненьким. Якщо й у вас трапилось щось подібне, довго голову не ламайте – готуйте смачнющі чебуреки з соковитою начинкою та хрустким тістом за цим простим рецептом.

Ніяких секретів чи особливих хитрощів у цьому рецепті немає. Найголовніший фактор, який впливає на смак чебуреків – вдале тісто. Гарантуємо, що чебуреки, приготовані за цим рецептом, викликатимуть апетит, навіть якщо їсти зовсім не хочеться.

Інгредієнти:

  • 500 грамів борошна;
  • 4 столові ложки олії;
  • Яйце куряче;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 стакан води.

Спосіб приготування:

Перш за все просійте тісто двічі. Пересипте його в окрему миску та додайте до борошна сіль. Невеликими порціями почніть додавати воду до просіяного борошна та солі. Паралельно перемішуйте отриману суміш виделкою. В процесі у тісті мають утворюватись так звані “пластівці”, які надалі створять ефект листкового тіста.

Почніть готувати тісто для чебуреків
Почніть готувати тісто для чебуреків

Тепер розбийте яйце та відділіть жовток від білка. Жовток додайте до тіста, а білок використайте в іншому рецепті. Далі додайте в тісто олії та зберіть його в один шар. Готове тісто перекладіть у миску та накрийте її, залиште його “відпочивати” на пів години.

Готове тісто залиште відпочивати на пів години
Готове тісто залиште відпочивати на пів години

Розкачайте отримане тісто в довгу ковбаску та розділіть її на 10 частин. Кожну частину розкачайте у тонкий шар. Візьміть блюдце, як шаблон, покладіть на коржик і обріжте краї. Переверніть тісто, знизу воно більш клейке, так зручніше скріпляти чебурек.

Обріжте тісто на чебуреки
Обріжте тісто на чебуреки

На одну половину викладіть заздалегідь підготований фарш, накрийте його іншою частиною тіста та скріпіть краї. Смажте чебуреки у великій кількості олії в сковороді з високими стінками. Після обсмаження викладіть чебуреки на паперові рушники. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.