Беру склянку води, борошно і готую коржики замість хліба. Коштують три копійки, а смачно так, що не передати

Для любителів хлібних виробів, яким набридла одна й та сама буханка до кожної вечері, існує цей простий рецепт. Розповідаємо, як швидко приготувати смачні коржики

Свіжоспечений хліб – це, звісно, чудове доповнення до будь-якої страви. Втім, якщо вам набридло щодня куштувати однакову випічку, спробуйте додати розмаїття до свого раціону. За цим рецептом ви зможете просто та швидко приготувати смачні коржики, які стануть чудовою заміною для хліба. Ви не витратите багато грошей на цей рецепт. Ба більше, вам не доведеться стирчати годинами на кухні – все готується дуже просто та швидко.

Інгредієнти:

  • 600 грамів борошна;
  • 360 мілілітрів води;
  • 7 грамів дріжджів сухих;
  • 5 грамів солі;
  • 20 мілілітрів олії оливкової в тісто;
  • Олія для смаження.

Спосіб приготування:

У теплу воду (38 градусів) додаємо дріжджі та цукор, добре перемішуємо. Отриману суміш залиште постояти на 5-7 хвилин. За цей час дріжджі мають активізуватись. Далі у глибоку миску просіюємо 3 чверті борошна, висипаємо сіль і знову добре перемішуємо. Робимо в борошні невелике заглиблення і вливаємо туди рідину з дріжджами. Починаємо замішувати тісто. Додаємо олію і продовжуємо місити.

Почніть готувати тісто на коржики
Почніть готувати тісто на коржики

Просійте залишок борошна та змішайте всі інгредієнти разом. Продовжуйте вимішувати тісто ще протягом 5 хвилин – найзручніше це робити на столі. У результаті виходить гладке еластичне тісто, яке не липне до столу та рук. Збираємо його в кулю та кладемо в чисту миску, яку попередньо змащуємо олією. Накриваємо посуд із тістом кришкою або затягуємо харчовою плівкою. Залишаємо тісто настоюватись у теплому місці приблизно на годину. Тісто має збільшитися в об’ємі у 2 рази.

Готове тісто викладаємо на стіл та ділимо на кілька частин. Розмір шматочків залежить від того, які коржики ви хочете приготувати. Робочу поверхню змащуємо рослинною олією і розкочуємо тісто качалкою або розтягуємо коржики руками.

Розділіть готове тісто на шматочки для коржиків
Розділіть готове тісто на шматочки для коржиків

У серединці коржів робимо 1-2 надрізи, щоб у процесі смаження вони не роздувалися. Смажимо коржики на розігрітій сковороді з олією з двох сторін до золотистого кольору. Готові коржі викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч відкинула гламурне життя та заспівала для українських захисників: “Звідки беруться квіти?”

Злата Огнєвіч поділилася фото з виступу, який провела разом з Олександром Лозовським для військових. Співачка розповіла про те, як пройшла зустріч з нашими захисниками.

Без нього чай пити не можемо. Найкращий десерт: пишний і ніжний бісквіт. Навіть розпушувача не треба

Пишний і повітряний бісквіт із рум'яною скоринкою - найочікуваніший десерт для сімейного чаювання. Вам для його приготування навіть не знадобиться розпушувач. Випічка вийде з першого з першого разу.

Ектор Хіменес-Браво особливо не заморочується: робить на паски глазур із 2 інгредієнтів. Каже – ідеальна

Ектор Хіменес-Браво поганого не порадить. На цей раз шеф-кухар вирішив поділитися з українцями рецептом ідеальної глазурі для пасок. Готується зі згущеного та сухого молока.