Беру звичайний лаваш і фарш, а виходить така смакота! Дуже смачний обід за 15 хвилин: найпростіший рецепт

Коли хочеться з'їсти щось смачненьке, а стояти довго біля плити немає бажання, спробуйте приготувати ліниві чебуреки з лаваша і фаршу. Виходить дуже смачно, а готується за лічені хвилини.

Лаваш – універсальний продукт. Його можна їсти в чистому вигляді, а також готувати з нього різноманітні страви: рулети, запіканки, пиріжки та інше.

Ліниві чебуреки приготовані з лаваша виходять не менш смачними за традиційні. Та з ними зовсім не потрібно заморочуватися і возитися з тістом. Спробуйте приготувати чебуреки за цим рецептом і здивуйте своїх рідних.

Необхідні інгредієнти:

  • м’ясний фарш – 400 гр;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль – 1 ч.л;
  • перець, спеції за смаком;
  • круглі лавашики – 6 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування:

Для початку підготуємо начинку. Фарш можна брати, який вам найбільше подобається: курячий, свинячий, або ж робити суміш. До фаршу додаємо 1 цибулину натерту на дрібній тертці, сіль, перець за смаком. Перемішуємо. В якості основи для чебуреків використовуємо лаваш. В магазині вже можна придбати круглий лаваш, а якщо у вас лаваш квадратний – виріжте з нього круглі заготовки.

Рецепт лінивих чебуреків з лаваша
Рецепт лінивих чебуреків з лаваша

Для того, щоб приготовані чебуреки були м’якими та ніжними, знадобиться звичайна вода, яку треба налити в дручну широку миску. Заготовку з лаваша потрібно швидко окунути у воду, струсити зайву воду і вологий лаваш покласти на робочу поверхню. На одну половинку лаваша викладаємо 1 ложку фаршу і рівномірно розприділяємо на половині заготовки. При цьому краї лавашу мають бути без фаршу, щоб їх було легко склеїти між собою.

Рецепт лінивих чебуреків з лаваша
Рецепт лінивих чебуреків з лаваша

Пустою половинкою заготовки закриваємо фарш і придавлюємо краї. За рахунок того, що лаваш вологий, він дуже добре склеюється. Так робимо зі всіма заготовками.

Рецепт лінивих чебуреків з лаваша
Рецепт лінивих чебуреків з лаваша

Зверніть увагу, що потрібно змочувати лаваш у воді перед самим формуванням чебуреку. Якщо ви спочатку змочите всі заготовки, а тільки тоді почнете формувати чебуреки, то лаваш встигне підсохнути і в результаті нічого не вийде.

Смажимо чебуреки на розігрітій пательні у невеликій кількості рослинної олії. Смажити потрібно на мінімальному вогні під закритою кришкою. Так, фарш встигне приготуватися, а лаваш зарумяниться.

Рецепт лінивих чебуреків з лаваша
Рецепт лінивих чебуреків з лаваша

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.