Деруни більше не готую, взяла рецепт у свекрухи. Тепер картопля заграла по-новому: смак не передати словами

Якщо ви любите картоплю, а звичайні деруни вже набридли і хочеться чогось новенького – пропонуємо вам рецепт неймовірних картопляних зразів, які готували ще наші бабусі. І ми теж зможемо!

Безпрограшний рецепт з картоплі займе почесне місце у вашій кулінарний книзі. Всім улюблений смак заграє новими фарбами і всі, хто куштуватиме страву, залишаться задоволені, а то й добавки проситимуть. Неодмінним плюсом рецепту є те, що в ньому використовуються всім відомі та доступні продукти.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1,3 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Морква – 0.5 шт.
  • Олія – 240 мл.
  • Фарш (яловичий чи свинячий) – 350 г.
  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль, перець за смаком
  • Петрушка 30 г.
  • Борошно – 3-4 ст.л.

Спосіб приготування:

Картоплю та 3 яєць відварюємо до готовності. Картоплю очищуємо, мнемо та відставляємо охолонути.

Цибулю ріжемо кубиками, моркву тремо на великій терці та обсмажуємо все це на рослинній олії до золотистого кольору. Туди ж додаємо фарш та тушкуємо все 5-10 хвилин. Додаємо порізані варені яйця та сіль-перець за смаком. Обсмажуємо ще 2 хвилини і залишаємо охолонути.

Начинка для картопляних зразів
Начинка для картопляних зразів

До картопляного пюре додаємо дрібно нарізану петрушку, 1 яйце та борошно. Гарненько все вимішуємо (спочатку ложкою, а потім обов’язково руками). Тісто повинно вийти м’яке та ніжне, і не липнути до рук.

Тісто для картопляних зразів
Тісто для картопляних зразів

Дошку трішки посипаємо борошном, викладаємо на неї трохи нашого тіста та руками робимо з нього такий собі товстий коржик. Посередині викладаємо наш фарш з яйцем і заліплюємо краї. Вийшли наче пиріжки.

Сирі картопляні зрази
Сирі картопляні зрази

Розігріваємо сковорідку, наливаємо не менше 200 грамів олії та обсмажуємо зрази на середньому вогні до яскравої золотистої скоринки (приблизно 2-3 хв з обох сторін).

Смажені картопляні зрази
Смажені картопляні зрази

Готові зрази викладемо на кілька хвилин на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію. І можна подавати на стіл, рекомендуємо зі сметанкою. Вийшов смачний і ситний обід! Смачного!

Схожі статті

Пристосувалася солити скумбрію в пакеті: смачніше, ніж у розсолі, і посуд не потрібний. Геніально просто

Замість скумбрії таким же чином у пакеті можна засолити оселедець. Якщо немає бажання використовувати спеції, достатньо буде лише однієї солі. Виходить дуже жирно та смачно.

Нереально смачний пиріг з сирною начинкою і курагою: забудьте про інші рецепти. Це найлегший тортик у світі

Дріжджовий пиріг із сиром та курагою виходить надзвичайно ароматним. Чаювання з такою здобою вийде ідеальним. А бесіда полине у правильне річище, адже смакота налаштує на приємний лад.

На замітку господиням! Випросила у кондитера рецепт ідеального бісквіта для тортів: тісто ніжне та повітряне

Секрет розкішного торта чи іншого десерту — ідеально пухкий бісквіт. З нашим рецептом бісквіт буде виходити з першого разу і не потрібно пробувати десятки рецептів. Спробуйте та переконайтеся.