Капуста, 2 склянки кефіру і 30 хвилин на кухні: єврейські деруни. Мій чоловік нічого смачніше в житті не їв

Комусь такі "деруни" можуть здатися дивними, але спробувавши їх, всі сумніви одразу відпадуть - це смачно! На смак вони насправді чимось нагадують картопляні.

Єврейські деруни це по факту ті ж звичайні деруни, але трохи відрізняються за рецептурою. Вони мають бути рум’яними та зажаристими, це обов’язкова умова.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 400 гр;
  • кефір – 400 мл;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • сода – 1 ч.л;
  • капуста – 500 гр%
  • ріпчаста цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт.

Спосіб приготування:

Як зробити деруни з капусти? Підготуйте потрібні інгредієнти. Капусту вибирайте молоду, цим ви зменшите час готування, а страва вийде ніжнішою. За бажанням можна додати до рецепту улюблену зелень.

Швидкий рецепт капустяних дерунів на кефірі
Швидкий рецепт капустяних дерунів на кефірі

Промиваємо овочі від бруду, просушуємо. Капусту дрібно шинкуємо, ріпчасту цибулю ріжемо дрібним кубиком, моркву натираємо на тертці. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю до м’якості. Потім додаємо в засмажку моркву, капусту, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності.

В миску розбиваємо яйце, додаємо сіль і збиваємо вінчиком. В кефірі окремо розчиняємо соду ті змішуємо з яєчною сумішшю. Додаємо туди просіяне борошно, замішуємо тісто.

Швидкий рецепт капустяних дерунів на кефірі
Швидкий рецепт капустяних дерунів на кефірі

В тісто додаємо тушені овочі, перемішуємо. На розігрітій сковороді обсмажуємо деруни на невеликій кількості олії, викладаючи тісто столовою ложкою. Ставимо на середній вогонь і готуємо до золотавої скоринки.

Швидкий рецепт капустяних дерунів на кефірі
Швидкий рецепт капустяних дерунів на кефірі

Готові єврейські деруни викладаємо на тарілку з паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир. Подаємо деруни у гарячому вигляді разом зі сметаною або іншим соусом. На смак страва нагадує оладки з кабачків і їх можна їсти також в холодному вигляді.

Деруни з капусти виходять з хрусткою скоринкою, дуже смачні, можна робити хоч щодня влітку. Ця овочева страва підійде до будь-якого столу як легка закуска і сподобається всій родині.

Схожі статті

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.

Вчорашнє пюре більше не викидаю, а готую з нього пишні та дуже смачні картопляні оладки: чоловік їх обожнює

Якщо у вас залишилося картопляне пюре, яке ніхто не хоче доїдати, то не обов'язково його викидати. З нього можна приготувати смачні та ситні оладки, які прийдуться всім до смаку.

Подруга дала рецепт. Тепер готую цю вечерю раз в 3 дні: чоловік у захваті, зʼїдає за 2 хвилини і просить ще

Навіть звичайну гречану кашу можна приготувати по-новому, додавши до неї прості та класичні продукти. Це так просто готувати, але смак не залишить байдужим навіть вередливих гурманів.