Риба по-французьки під шубкою в духовці: рецепт для будь-якої риби, щоб вона вийшла соковита і ніжна

Для вегетеріанців чи тих, хто просто не любить м'яса, чудовою альтернативою є риба по-французьки. М'ясо риби під "шубкою" вийде ніжним та соковитим. Спробуйте!

Для цього рецепту підходить абсолютно люба біла риба, але ми рекомендуємо вам зупинитись на таких видах, як мінтай, хек, тріска, тілапія та інші. Є звісно дорожчі види, але це вже на розсуд кожного.

Інгредієнти:

  • Риба – 1 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Помідори – 2 шт
  • Цибуля ріпчаста – 300 г
  • Сметана – 150 г
  • Майонез
  • Часник – 2 зубчика
  • Твердий сир – 70 г
  • Кріп
  • Олія – 2 ст л
  • Сіль, перець, спеції до риби

Починаємо з соусу. Змішуємо сметану, майонез, часник та перемішуємо. Додаємо твердий сир, потертий на велику терку, знову добре перемішуємо.

Соус для риби по-французьки
Соус для риби по-французьки

Нарізаємо рибу невеликими кусочками та змащуємо її соусом. Посипаємо зверху сіль, перець, спеції. Відкладаємо рибку в сторону щоб промаринувалася.

Змащуємо рибу соусом та посипаємо спеціями
Змащуємо рибу соусом та посипаємо спеціями

Картоплю почистити, нарізати тонкими кружками, додати сіль та кріп, добре перемішати. Форму для запікання змастити олією та пересипати туди нашу картоплю. Мілко нарізати цибулю, третину її викласти на картоплю. Зверху викласти шматочки риби, на рибу – порізані кружечками помідори. На помідори – решту порізаної цибулі. Останній шар – виливаємо наш сирний соус, який приготували зазделегідь. Він буде густий, тому можна рівномірно розподілити його лопаткою.

Сира риба по-французьки
Сира риба по-французьки

Закриваємо наше блюдо фольгою і запікаємо в духовці, попередньо розігрітій до 200 градусів, 30 хвилин. Потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин до утворення красивої золотистої скоринки.

Запечена риба по-французьки
Запечена риба по-французьки

Готову рибку подаємо до столу і насолоджуємося! Смачного!

Схожі статті

Стала частіше купувати буряк, коли скуштувала в гостях салат. Їдять навіть ті, хто ніс воротить від буряка

Якщо ви думаєте, що не любите буряк, ви просто не вмієте його правильно готувати. Пропоную спробувати незвичайний рецепт салату з вареного буряку та зеленню, який підкорить серце будь-якого гурмана.

Кому 27-річна Мішель Андраде присвятила хіт “В твоїх очах”: “У будь-якому разі йому дуже подобається”

Мішель Андраде останнім часом живе на дві країни. А ось її бойфренд постійно перебуває у Києві, тож артистка поспішає на зустрічі з коханим, навіть присвятивши йому пісню.

“Перебиває та рветься до мене в кадр”: Наталія Мосейчук показала Філімона, який заважає їй проводити ефіри

Наталія Мосейчук вперше показала того, хто заважає їй вести програму. Філімон весь час перебивав ведучу і постійно рвався до неї в кадр. Чи готова зірка взяти в команду нового співведучого?