Сніданок за одну хвилину. Дякую сусідці-узбечці, підказала смачний та швидкий рецепт картопляних пиріжків

Картопляні пиріжки, смажені на сковороді, можна подати як випічку до чаю, і як гарнір до м'яса, і як основне блюдо з соусом чи сметаною. Готуються зі звичайних продуктів, недорого і просто.

Процес приготування цих картопляних пиріжків дуже простий та швидкий, а урізноманітнити страву можна різними начинками. Рецепт мені підказала сусідка-узбечка.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 5 шт;
  • курячі яйця – 1 шт;
  • вершкове масло – 30 гр;
  • рослинна олія для смаження – 2 ст.л;
  • борошно – 3 ст.л;
  • чорний перець – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

Насамперед відварюємо картоплю. Миємо клубні, нарізаємо на шматочки, щоб зварилася швидше, кладемо в каструлю з холодною водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь до середнього, додаємо у воду трохи солі і варимо близько 30 хвилин до повної готовності. Час варіння залежить від сорту картоплі та розміру її шматочків. Відвар із каструлі з картоплею зливаємо в окрему ємність, виливати відразу не потрібно.

Смачний та швидкий рецепт картопляних пиріжків
Смачний та швидкий рецепт картопляних пиріжків

Розминаємо картоплю в пюре, при необхідності додаючи відвар. Додаємо шматочок вершкового масла, перемішуємо. Картопляне пюре має бути пластичним і м’яким, не сухим і не надто рідким, у мене пішло близько половини відвару. Даємо картопляному пюре трохи охолонути, куштуємо його на сіль та перець.

Смачний та швидкий рецепт картопляних пиріжків
Смачний та швидкий рецепт картопляних пиріжків

Вбиваємо в пюре куряче яйце, перемішуємо, додаємо пшеничне борошно, знову перемішуємо. Має вийти липке і щильне тісто.

В окрепу тарілку насипаємо борошно, столовою ложкою беремо картопляне тісто, викладаємо в борошно, обвалюємо з усіх сторін, придаємо форму пиріжків. На цьому етапі можна покласти всередину будь-яку начинку.

Смачний та швидкий рецепт картопляних пиріжків
Смачний та швидкий рецепт картопляних пиріжків

На сковороді з товстим дном розігріваємо олію. У розігріте масло викладаємо заготовки пиріжків і тримаємо пару хвилин на сильному вогні. Потім вогонь зменшуємо до середнього і смажимо пиріжки ще пару хвилин, вони мають стати рум’яними. Після чого перегортаємо їх і обсмажуємо  з іншого боку до золотавої скоринки.

Смачний та швидкий рецепт картопляних пиріжків
Смачний та швидкий рецепт картопляних пиріжків

Накриваємо сковорідку кришкою і тримаємо пиріжки на вогні ще близько 5 хвилин, щоб добре просмажилися всередині. Знімаємо готові пиріжки зі сковороди на тарілку з паперовими серветками, щоб у них увібралася зайва олія.

Дуже смачно картопляні пиріжки їсти з соусом зі сметани та зелені.

Схожі статті

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.