Його вже печуть усі мої подруги. Мій фірмовий пиріг з кабачками: весь секрет в тісті – воно як пух м’яке

Вже офіційно почався сезон кабачків. Якщо цього чудового овочу у вас так багато, що не знаєте, куди його подіти, приготуйте цей простий, але дуже смачний пиріг

Кабачковий пиріг – вишукане блюдо з ніжною структурою. Пиріг виходить ароматним, ситним, соковитим та корисним. Його можна з’їсти на сніданок, обід або вечерю, подати гостям, взяти з собою на роботу як перекус або на пікнік. Приготуйте кабачковий пиріг у духовці за запропонованим рецептом.

Інгредієнти:

  • Куряче яйце – 3 шт.;
  • Часник 3 зубчики;
  • Кріп 100 грамів;
  • 15% сметана 250 грамів;
  • Пшеничне борошно 200 грамів;
  • Цибуля – одна штука;
  • Кабачки – 600 грамів;
  • Сіль та перець – на смак;
  • Пармезан 50 грамів;
  • Мускатний горіх – пів чайної ложки;
  • Розпушувач – 3 грами.

Спосіб приготування:

Помийте три невеликі молоді кабачки, кріп, очистьте цибулю та часник. Видаліть у кабачків хвостики та наріжте овочі тонкими півкільцями. Покришіть тонко цибулю, подрібніть кріп та часник. Перекладіть інгредієнти у глибоку миску, перемішайте. Пересипте сметану в глибоку миску, додайте яйця та мелений мускатний горіх, посоліть і поперчіть на смак. Ретельно перемішайте інгредієнти вінчиком. Всипте розпушувач та борошно, змішайте до однорідності.

Почніть готувати тісто на пиріг
Почніть готувати тісто на пиріг

Посоліть овочі із зеленню та перемішайте. Відправте тісто до них і знову перемішайте. Отриманій масі дайте постояти за кімнатної температури 10 хвилин, щоб кабачки пустили сік. Пармезан або твердий сир натріть на дрібній тертці. Більшу половину відправте до тіста з кабачками, перемішайте.

Змішайте тісто та кабачки
Змішайте тісто та кабачки

Круглу форму для випічки діаметром 23 см рясно змастіть соняшниковою олією. Дно форми додатково слід застелити пергаментним папером і теж змастити олією. Викладіть у форму тісто для пирога. Посипте сиром, що залишився. Відправте випікатися в розігріту до 180°С духовку приблизно на 30-40 хвилин. Орієнтуйтеся по пирогу, він повинен підрум’янитися.

Випікайте пиріг у спеціальній формі
Випікайте пиріг у спеціальній формі

Готову випічку залиште у формі, щоб вона трохи охолола. Акуратно дістаньте пиріг із форми, попередньо відокремивши лопаткою від бортиків, подайте до столу.

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.