Всього 4 інгредієнти і 10 хвилин, але як смачно. Проста сирна запіканка: літом готую на сніданок через день

Влітку завжди хочеться чогось легенького та ніжного. Якщо до чаю раптом захотілось смачної випічки, обов'язково спробуйте приготувати цю просту, але неймовірно апетитну сирну запіканку

З давніх-давен господині готували запіканку. Раніше особливих рецептів у цієї страви не було – в горщик просто скидали залишки їжі після вечері та запікали у печі. З часом ця страва стала популярною не лише серед бідного класу, а у світі з’явилось чимало цікавих рецептів. Як інгредієнти в цій страві використовували суміш м’яса та овочів. Пізніше почали запікати й сир, створюючи смачні та бюджетні десерти. Отже, пропонуємо приготувати смачну та ніжну запіканку з сиром.

Інгредієнти:

  • 600 грамів сиру;
  • 4 курячих яйця;
  • 3 столові ложки манки;
  • 5 столових ложок цукру;
  • Фрукти або ягоди на власний смак.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно відділити жовтки від білків. Далі додайте в сирну масу жовтки, цукор та манку. Дуже добре перемішайте отриману суміш виделкою. Окремо збийте білки до утворення щільного мусу. Для цього використайте блендер. Обережно додайте збитий білок до сирної маси. Замішуйте обережно, частинами. Тісто для сирної запіканки готове.

Почніть готувати тісто на сирну запіканку
Почніть готувати тісто на сирну запіканку

Тепер потрібно приготувати спеціальну форму для випікання сирної запіканки. Можете використовувати силіконову, з неї буде легше діставати десерт. Втім, підійде й залізна роз’ємна форма. У такому разі не забудьте змастити її олією або маслом.

Викладіть тісто для запіканки у форму
Викладіть тісто для запіканки у форму

Викладіть тісто на сирну запіканку у форму, акуратно розрівняйте верх. За бажання, можете викласти на сирну масу шматочки ягід чи фруктів, наприклад, нарізаний апельсин. Поставте запіканку в духовку випікатись. Духовку розігрійте до 200 градусів і випікайте десерт 40 хвилин. Подавайте разом з чаєм або кавою. Запіканка виходить дуже ніжною та легкою.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.