Французькі млинці на молоці тонкі та ніжні, як у бабусі: головний секрет – правильно змішати всі інгредієнти

Млинці – це ідеальний сніданок для більшості людей. Проте не всі господині вміють робити їх тоненькими та ніжними, щоб не пригоряли та не рвалися. З нами – будете вміти!

Сьогодні приготуємо млинці на французький манер. Чим вони відрізняються від звичайних? Весь секрет французьких млинців – у правильних пропорціях, а також у правильному змішуванні інгредієнтів. Користуючись цим рецептом, ваші млинці ніколи не підгорять, не прилипнуть до сковорідки, а будуть тонкими та ніжними.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Борошно – 250 г.
  • Молоко – 500 мл.
  • Вершкове масло – 50 г.
  • Екстракт ванілі – 2 ст. л.

У великій мисці змішуємо борошно, сіль та цукор. Додаємо яйця по одному, щоразу перемішуючи вінчиком.

Тісто на французькі млинці
Формування тіста на французькі млинці

Після цього додаємо трохи молока та добре перемішуємо міксером. Далі черга додавати розтоплене вершкове масло. Його варто додавати не лише для смаку, але й щоб млинці не пригоряли. Після цього відпаде потреба додавати олію на сковорідку під час смаження млинців. Потім додати решту молока, щоразу все ретельно перемішуючи. На цьому етапі тісто може взятися грудочками, які можна буде розбити лише за допомогою міксера. Це може бути тому, що молоко холодне. Тому завжди підігрівайте молоко перед тим, як додавати в тісто. Вкінці додаємо в тісто секретний інгредієнт – екстракт ванілі.
Тісто вийде гладеньким, ніжним, без єдиної грудочки. На відміну від класичних рецептів млинців – борошна на цукру тут майже вдвічі менше.

Тісто на французькі млинці
Тісто на французькі млинці

Відправити тісто в холодильник на 1 годину. Після цього випікати млинці на добре розігрітій сковорідці до утворення золотистого кольору.

Французькі млинці
Французькі млинці

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.