Так любила Леся Українка: покроковий рецепт ожинового морозива. Ідеальний десерт для спекотного літа

Легендарна українська письменниця та поетеса мала виключний смак не лише в питаннях, що стосувались літератури. Детальний рецепт ожинового морозива, улюбленого десерту Лесі Українки

Леся Українка, легендарна українська письменниця, одна з найзнаковіших та найвідоміших постатей в українській літературі. Нащадки поетеси орієнтуються на неї не лише в літературному та творчому планах, але й у кулінарному. Леся Українка за життя мала виключний смак у питаннях, що стосувались раціону. Ласувати вона полюбляла ожиновим морозивом. Готується такий десерт дуже швидко та просто. Для письменниці смаколик готувала її сестра Ізидора або ж мама Олена Пчілка. А ось ми пропонуємо власноруч зробити ожинове морозиво.

Інгредієнти:

  • 200 мілілітрів молока;
  • 400 грамів ожини;
  • 300 грамів вершків 30%;
  • 30 грамів сухого молока;
  • 100 грамів цукру

Спосіб приготування:

Якщо для приготування морозива ви використовуєте заморожену ожину, то спершу викладіть її в миску та залиште розморожуватись. Після – злийте зайву воду та засипте цукром. Якщо ж ви використовуєте свіжі ягоди, то промийте, дайте стекти воді та засипте цукром. Далі поставте цю суміш на вогонь, доведіть до кипіння та зніміть з плити. За допомогою сита перетріть ягоди та перекладіть отримане пюре в миску. Її накрийте харчовою плівкою та відправте до холодильника настоюватись.

Перетріть ожину через сито
Перетріть ожину через сито

Тим часом звичайне молоко, сухе та вершки змішайте в каструлі та поставте її на вогонь. На маленькому вогні доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи. Ні на крок не відходьте від молочної суміші, інакше вона підгорить. Після закипання зніміть каструлю з вогню, дозвольте охолонути до кімнатної температури та поставте до повного застигання в холодильник не менш ніж на 15 годин.

Приготуйте молочну суміш у каструлі
Приготуйте молочну суміш у каструлі

Коли все застигне, можете змішувати ягідне пюре та молочну суміш. Перекладіть майже готовий десерт до морожениці, постійно перемішуючи, доки не утвориться морозиво – мішати потрібно 20-30 хвилин. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Так салат “Вінегрет” ніхто не готує, а хто пробує – дивується: роблю його по-новому з секретним інгредієнтом

Спробуйте приготувати "Вінегрет" з додаванням секретного інгредієнта, завдяки якому салат набуде зовсім нового смаку, і ви більше ніколи не готуватимете по-іншому.

Гості подумають, що салат з дорогого ресторану: всього 3 інгредієнти, але від задоволення усі аж муркотять

Цей салат можна приготувати нашвидкуруч і на вечерю в родинному колі, і для раптових гостей подати. Продуктів знадобиться мінімум, готується все дуже швидко, а насолоду смаком словами не передати.

Альбіну Джанабаєву помітили посеред вулиці у траурно-чорній сукні: цей образ викликає багато питань

Альбіна Джанабаєва продемонструвала цікавий образ, який викликав багато емоцій серед її фанатів. Світлини у чорній сукні співачка опублікувала у своєму Instagram.