Чоловік любить таку картоплю більше, ніж смажену і навіть фрі: картопля з сиром, але не по-французьки. Рецепт

Якщо не знаєте, чим здивувати сім'ю, чи гостей, приготуйте неймовірно смачний гарнір з картоплі. Ніжна, соковита, вершкова картопелька під сирною скоринкою не залишить нікого байдужим.

Картопля – продукт, який українці вживають у дуже великій кількості і дуже полюбляють. Її варять, смажать, роблять пюре, додають до салатів та супів. Здивувати стравою з картоплі зараз практично неможливо. Та є один неймовірно смачний рецепт картоплі, який не залишить нікого байдужим. Такий гарнір не соромно поставити на святковий стіл, чи просто порадувати своїх рідних.

Необхідні інгредієнти:

картопля – 1 кг;

  • молоко – 1 склянка (200 мл);
  • вершки – 1 склянка (200 мл);
  • твердий сир – 200 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Очищену картоплю нарізаємо на дрібні шматочки: одну картоплину ділимо навпіл, потім ще навпіл і нарізаємо тонкі четвертинки. Перекладаємо картоплю у каструлю з товстим дном.

Рецепт картоплі з сиром
Рецепт картоплі з сиром

До картоплі додаємо вершки та молоко. Вершки можна взяти будь-якої жирності, та чим жирніші вершки – ти смачніше. Ставимо картоплю з вершками на вогонь і проварюємо 10 хвилин після закіпання на маленькому вогні. В цей час натираємо 200 грамів твердого сиру. Краще обрати тий, що добре плавиться: моцарелла, сулугуні, чи інший сир на ваш смак.

Форму для запікання щедро змащуємо вершковим маслом. Проварену у вершках картоплю солимо та перчимо. Зверніть увагу, якщо ви використовуєте солоний сир, то кількість солі у картоплі потрібно зменшити.

У змащену маслом форму перекладаємо половину всієї кількості картоплі і зверху посипаємо половиною кількості натертого сиру. Зверху викладаємо другий шар картоплі і засипаємо твердим сиром.

Рецепт картоплі з сиром
Рецепт картоплі з сиром

Духовку потрібно попередньо розігріти до 180 градусів. Випікаємо картоплю приблизно 40 хвилин до готовності та утворення золотистої сирної скоринки.

Картопля за цим рецептом буквально тане в роті. Вона виходить дуже соковитою та має ніжний вершково-сирний смак. Сама картопля виходить досить насиченою і калорійною, тож краще її подавати з овочевими салатами, нежирною рибою і птицею.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.