Просто нарізаю помідори кружечками. Хвилинний рецепт смачного салату: буду готувати все літо, не набридає

Влітку завжди хочеться чогось свіженького – замість важких других страв організм завжди "вимагає" легких літніх салатів. Готуємо смачну закуску з помідорів і тофу з пікантним соусом

Відомий український кулінар Євген Клопотенко знається на смачних стравах. Знаменитість після перемоги на телепроєкті “МастерШеф” продовжив активно будувати кар’єру успішного кулінара та ресторатора. Також знаменитість почав вести власний кулінарний блог. Нині Євген Клопотенко постійно ділиться свіжими рецептами та цікавими варіантами приготування давно відомих кожному страв.

Євген Клопотенко поділився простим рецептом салату з помідорів
Євген Клопотенко поділився простим рецептом салату з помідорів

Цього разу кулінар розповів, як цікаво можна обіграти помідори в цікавому літньому салаті. Євген Клопотенко пропонує приготувати простий, але дуже смачний салат з томатів з популярним сьогодні сиром тофу. Така корисна закуска допоможе вашому організму швидко та якісно відновити сили та прийдеться вам до смаку. Отже, берімось до приготування.

Інгредієнти:

  • Томати чері або звичайні – 200 грамів;
  • 100 грамів сиру тофу;
  • Пів перцю чилі;
  • 100 грамів смаженого арахісу;
  • Кінза – 10 гілочок;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • Сік з половини лимона.

Спосіб приготування

Нічого важкого у приготуванні цього салату немає. Просто виконайте три наступні кроки:

  1. Спершу наріжте томати – якщо використовуєте чері, то розріжте їх навпіл, якщо готуєте зі звичайних, то ріжте їх кружечками, так салат цікавіше виглядатиме. До томатів додайте нарізане дрібно листя кінзи, сир тофу, нарізаний кубиками, очищений від насіння та порублений перець чилі.
  2. Налийте в салат оливкову олію.
  3. Додайте смажений арахіс та сік з половини одного лимона.
Розкладіть салат по тарілках і подайте до столу
Розкладіть салат по тарілках і подайте до столу

Завершальний етап приготування цього простого салату – це сервірування. Візьміть красивий посуд, розкладіть готову закуску по тарілках і насолоджуйтесь пікантним смаком такого корисного літнього салату. Смачного!

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.