Те, що треба для жаркого літа: полуничний торт зі смаком морозива, що тане в роті. Приготує будь-хто!

Літо, сезон полуниці набирає обертів. Триватиме він не так довго як би нам хотілося, тому радимо скористатися цим моментом та на вихідних порадувати своїх рідних французьким полуничним тортом "Фрезьє".

Торти люблять практично всі, полуниці – тим більше. Давайте ж поєднаємо цих два задоволення! Ефектний вигляд та неймовірний смак десерту “Фрезьє” обов’язково припаде до душі вам та вашим близьким.

Для приготування тортика нам знадобиться:

Бісквіт:

Яйця – 3 шт.

Цукор – 100 г

Борошно – 50 г

Крохмаль – 25 г

Розрихлювач – 1 ч.л.

Ванільный цукор – 10 г.

Крем:

Молоко – 400 мл.

Цукор – 200 г.

Яйця – 3 шт.

Крохмаль картопляний – 6 ст.л.

Масло вершкове – 200 г

Желатин -1,5 ст.л.

Ванільний цукор – 10 г.

Для цукрового сиропу: цукор – 100 г

Для начинки: полуниця – 700-800 г.

для декору: шоколад – 50 г

Починаємо з приготування тіста для коржів. Білки від трьох яєць збиваємо міксером, поступово додаючи до них 50 г. цукру. Гарно збиті білки не повинні виливатися з миски. Просіюємо борошно, додаємо до нього крохмаль і розрихлювач. До трьох жовтків додаємо ванільний цукор, 50 г цукру і збиваємо міксером. Додаємо до цієї маси нашу приготовану раніше суміш із борошна та збиті білки, в декілька прийомів. Гарно все перемішуємо. Розділяємо отримане тісто на дві частини, кожну з них виливаємо на пергаментний папір у формі круга і випікаємо до золотистого кольору 10-12 хвилин при температурі 190 градусів. Обидва коржики вирізаємо по формі кругу (можна використати для цього круглу форму для випікання).

Тісто на торт "Фрезьє"
Тісто на торт Фрезьє
Готове тісто на торт "Фрезьє"
Готове тісто на торт Фрезьє

Далі приступаємо до готування крему. Молоко і 100 г цукру поставити на вогонь та довести до кипіння. До трьох яєць додати 100 г цукру і 10 г ванільного цукру, збити вінчиком. Додати 6 ст. л. крохмалю і перемішати. Додати наше молоко з цукром та все разом поставити на маленький вогонь і помішуючи, довести до загустіння. Зняти з вогню, додати половину м’якого масла (100 г) і збити міксером. Залиште крем при кімнатній температурі до повного охолодження.

Тим часом розчинимо желатин. Залиємо його водою (50 г.) та перемішаємо до повного розчинення.

До охолодженого крему додаємо ще 100 г масла і збиваємо міксером не менше 5 хвилин. Вкінці додаємо наш розчинений у воді желатин і знову збиваємо.

Все готове, залишилося зібрати наш торт докупи. Поміщаємо коржі у круглу форму для випікання. Просочуємо їх цукровим сиропом. Для цього змішуємо 100 грам цукру і 100 мл води, доводимо до кипіння та охолоджуємо. 1/3 полуниці розрізаємо пополам та викладаємо стоячи по бортиках коржів розрізаною частиною назовні. В середину наливаємо третину крему.

Крем для торту "Фрезьє"
Крем для торту Фрезьє

На крем кладемо стоячи решту цілої полуниці, залишивши лише кілька штук для декору. Заливаємо в середину другу половину крему.

Формуємо торт "Фрезьє"
Формуємо торт Фрезьє

Зверху накриваємо другим коржем, не забуваємо і його просочити цукровим сиропом. Заливаємо другий корж рештою крему, накриваємо плівкою і кладемо в холодильник на 8 годин.

Шоколад порізати на стружку любим зручним способом (ножем чи овочечисткою) та посипаємо нею готовий торт. Зверху можна прикрастити слайсами полуниці. Готово!

Готовий торт "Фрезьє"
Готовий торт Фрезьє

Неймовірно ніжний бісквіт, солодкий крем та свіжа полуниця роблять цей торт незрівнянно вишуканим десертом. Робота займе трохи часу, але гарантуємо – воно того варте!

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.