Морозиво як у дитинстві: легкий рецепт без добавок. Пломбір, який готується за 5 хвилин без морожениці!

У спекотні літні дні всім нам хочеться прохолодного морозива. Та якість магазинного часто залишає бажати кращого. Чому б не приготувати морозиво вдома?

Запевняю, після приготування цього морозива вам уже не захочеться бігти за магазинним. Приготування займає мінімум часу, а ласувати ним ви будете довго.

Оскільки сезон полуниці в самому розпалі – сьогодні приготуємо полуничне морозиво. Інгредієнтів всього кілька:

  • Полуниця – 400 г.
  • Цукор – 100 г.
  • Вершки – 250 мл.
  • Йогурт – 150 мл.

Поріжемо полуницю на середні шматочки та подрібнимо в блендері до стану пюре. Залиємо його в ємність та помістимо в морозильну камеру на 5-7 хв.

Полуничне пюре для морозива
Полуничне пюре для морозива

Поки пюре охолоджується, приступимо до основи нашого морозива. Збиваємо вершки міксером кілька хвилин. Вони обов’язково повинні бути холодними, інакше не зіб’ються до потрібної консистенції (можна попередньо теж поставити їх у морозилку на кілька хвилин). Додаємо цукор та йогурт і після кожного інгредієнту ще трохи збиваємо. Повинен вийти густий крем консистенції сметани. Тепер дістаємо наше полуничне пюре та додаємо його до крему, перемішуючи все лопаткою.

Готова суміш для полуничного морозива
Готова суміш для полуничного морозива

Суміш для морозива готова. Заливаємо її в ємність та поміщаємо в морозильну камеру на 1 год. Потім дістаємо його та обережно ще раз перемішуємо. Навіщо – спитаєте ви? Для ніжної консистенції морозива, без крупинок льоду, саме таке як у магазинах. Цю процедуру при бажанні можна повторити 1-2 рази. Після цього готову суміш остаточно відправляємо в морозилку на 5-6 годин.

Після виснажливого очікування нарешті дістаємо наше морозиво, викладаємо ложкою в креманку і за бажанням прикрашаємо листочками м’яти. Бажано дати йому трохи постояти, але в кого вже немає терпіння – можна сміливо починати ласувати! Морозиво м’яке, ніжне, гарно тримає форму, і, до речі, довго не тане. Смачного!

Полуничне морозиво
Полуничне морозиво

Популярне

Схожі статті

Шеф-кухар із культового ресторану розкрив свій секрет соковитих свинячих стейків: легкий рецепт із начинкою

Свинячі стейки з начинкою — страва, яка приносить багатьом не тільки насолоду від їжі, але й справжню радість від кулінарного відкриття, від емоційного враження, яке вона залишає.

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.