Беру 1 яйце, борошно та молоко: булочки з дитинства ніжні як хмаринка. Вони такі смачні та пухнасті

Ніжна булочка до чаю або кави зранку, після обіду або ввечері – що може бути краще за цей простий, але такий рідний з самого дитинства десерт? Простий рецепт смачних булочок

Давно відома всім випічка сколихує найтендітніші спогади – гостювання у бабусі або шкільна перерва, у ваших руках ніжна булочка, тісто якої без перебільшення нагадує пух. Що може бути смачнішим за повітряну випічку, яка буквально тане в роті? Мабуть, лише булочки, приготовані власноруч. Попри всі стереотипи, готувати цей простий десерт зовсім нескладно. Для випікання повітряних булочок потрібно трішки часу, мінімум зусиль та знання декількох секретів. Отже, придбайте необхідні інгредієнти та беріться до приготування!

Інгредієнти:

  • 185 мілілітрів молока;
  • 3 грами сухих дріжджів;
  • 250 грамів борошна;
  • 30 грамів цукру;
  • 3 грами солі;
  • 20 грамів вершкового масла;
  • 40 грамів чорного та 40 грамів білого шоколаду для глазурі.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно розчинити дріжджі у теплому молоці. Тим часом просійте необхідну кількість борошна та додайте до нього цукор. Влийте у борошно молоко з дріжджами та почніть замішувати тісто.

Почніть готувати тісто
Почніть готувати тісто

В тісто вмішайте вершкове масло кімнатної температури. Воно буде м’яким, тому руками буде дуже легко змішати його з кулькою майже готового тіста. Коли тісто готове, сформуйте з нього кулю та перекладіть в окрему тарілку, яку потрібно накрити харчовою плівкою. Залиште отримане тісто, поки воно не підніметься вдвічі.

Залиште тісто підійматись
Залиште тісто підійматись

Далі дістаньте отримане тісто, дещо притисніть його в один шар та розділіть на 16 рівних частин. З цих шматочків ви будете формувати булочки. Сформуйте кулі з отриманих шматочків тісто та ще раз обімніть їх. Викладіть у форму для випікання, яка попередньо була застелена пергаментним папером. Залиште ще на пів години для того, щоб тісто вдруге піднялось.

Залиште тісто в деко для випікання
Залиште тісто в деко для випікання
Ось так мають виглядати булочки перед випіканням
Ось так мають виглядати булочки перед випіканням

Випікайте булочки 17 хвилин у духовці, яку попередньо розігріли до 150 градусів. Далі випічку слід залишити остигати прямо в духовці, а потім її можна прикрасити. Розтопіть два види шоколаду та зверху полийте, як вам хочеться – створіть візерунок або ж просто рівномірно розподіліть шоколад.

Популярне

Схожі статті

Сусіди стали в чергу за рецептом. Мої ходові паски з оригінальною начинкою: краще ніж панетоне і крафін

Пасочки з шоколадною начинкою неабияк потішать домашніх та гостей. Адже ніхто не сподівається, що в середині Великодньої випічки побачить ще й щось дуже несподіване та смачне.

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.