Що ситне з’їсти у спеку коли нічого не лізе в горло? Гаспачо! Ви точно полюбите цей холодний томатний суп

Гаспачо – страва іспанської кухні, в основі яких – томати. Готується він легко і добре насичує протягом дня, а для спекотних днів він просто незамінний.

Ви ніколи не готували гаспачо? У вас просто не було правильного рецепту. Ось він. Поїхали!

Інгредієнти:

Помідори – 1 кг

Огірок – 1 шт.

Болгарський перець – 2 шт.

Червона солодка цибуля – 0,5 шт.

Часник – 2 зуб.

Білий хліб – 5 кусочків

Червоний винний оцет – 1-1,5 ст. л.

Сік лимона – 1 ст. л.

Оливкова олія – 4-5 ст. л.

Цукор – 0,5 ч. л.

Соус “табаско” – кілька капель

Сіль

Приготування:

Для початку підготуємо помідори. Надріжемо хрестоподібно в районі плодоніжки та опустимо в кип’яток на 1-2 хвилини (щоб потім було легше зняти шкірку). Витягаємо і заливаємо холодною водою щоб зберегти їх яскравий колір. Знімаємо шкірку та розрізаємо на 2-3 частинки, видаливши плодоніжку. Поріжемо довільним чином ощищений огірок та один перець, роздавлюємо ножем зубчики часнику. Тепер усі підготовлені овочі, включаючи помідори, поступово збиваємо у блендері до однорідної маси. Додаємо туди ж скибку хліба без скоринки. Додаємо сіль, цукор, оцет, сік лимону та соус “табаско”. Коли все гарно збилося, перетираємо наш суп через сито (це необов’язковий крок). В перетертий суп додаємо оливкову олію та кладемо в холодильник на 3-4 год.

Гаспачо
Гаспачо

Нарізаємо перець та цибулю мілкими кубиками. Далі приготуємо крутони. Відрізаємо скоринку з 4-х кусочків хліба (несвіжого), нарізаємо їх невеликими кубиками та обсмажуємо на сковорідці з додаванням олії до золотистого кольору, солимо, при бажанні посипаємо ароматними травами.

Охолоджений гаспачо наливаємо в тарілку, зверху по бажанню можемо насипати кубики перцю, цибулі, поливаємо оливковою олією та кладемо наші готові крутони.

Холодний суп гаспачо приємно освіжить вас у спекотний день, а його яскраві фарби подарують вам прекрасний настрій!

Популярне

Схожі статті

Ольга Фреймут в черговий раз хотіла повчити етикету українців, але вийшло навпаки: леді так не роблять

Нещодавно Ольга Фреймут спробувала повернути свою популярність, демонструючи діяльність в Інстаграм. Вона намагалася навчити глядачів правилам етикету, але відповідь, яку отримала, була несподіваною.

З ними відчуваємо себе на сьомому небі. Тістечка “Еспресо”: ранкова кава з ними — наш щоденний ритуал

Починати свій день з ароматної кави та смачних тістечок "Еспресо" — це більше, ніж лише ритуал. Це справжнє мистецтво насолоди, яке відкриває нові горизонти смаку та надає енергії на весь день.

Павло Зібров зустрівся з Іриною Білик і зізнався у почуттях до жінки: як на це реагує його дружина Марина?

Нещодавно у мережі з'явилася фотографія відомого співака Павла Зіброва разом із красивою та талановитою Іриною Білик. Ця світлина викликала зацікавлення щодо їхнього давнього дружнього зв'язку.