Більше не печу і не смажу кабачки, готую з них освіжаючий салат: швидкий та простий рецепт за 5 хвилин

Сезон кабачків – радісна пора для господинь. Проте найчастіше їх смажать та запікають, що не є корисним для нашого ШКТ. А що, коли приготувати їх практично без термічної обробки, тим самим залишивши в них всі корисні речовини?

Салат з кабачків – це щось новеньке, погодьтеся. Свіжі овочі, збереження всі вітамінів у них, але разом з тим приємний смак. Ми пропонуємо легкий і поживний салатик, який готується за кілька хвилин та після якого у вас точно не буде печії від смажених жирних продуктів.

Інгредієнти:

Кабачки 2-3 шт.

Сіль 1 ч. л.

Плавлений сирок – 2 шт.

Кріп – 15-20 г.

Часник – 3 зуб.

Майонез – 100 г.

Перець – за смаком

Приготування:

Беремо 2-3 кабачки та нарізаємо їх маленьким кубиками. Якщо овочі молоді – їх можна не чистити, так як шкірка у них тоненька і смаку не заважить, але кому як подобається. Висипаємо їх в глибоку ємність та заливаємо крутим кип’ятком приблизно 200 мл, щоб вода покрила їх повністю. Додамо сіль, перемішаємо та закриємо кришкою на декілька хвилин щоб кабачки пробланширувалися.

Бланшировані кабачки

Тим часом натираємо на великій терці два плавлених сирки (радимо брати хорошої якості, адже від них буде залежати смак салату). Додаємо туди мілко порізаний кріп та подрібнений часник. Проціджуємо наші кабачки, даємо їм трошки охолонути та додаємо в наш салатик.

Салат з кабачків до заправки майонезом

Заправляємо перцем на свій смак та додаємо майонез. Акуратно все перемішаємо і можна подавати до столу.

Готовий салат з кабачків

Віддалено салат нагадує всім відомий крабовий. Аромат – вражаючий! А поєднання хрумкого кабачка, ароматного часника і кропу та ніжного плавленого сиру дає неймовірний смак цьому простому шедевру.