Який смачний салат приготувати з огірків? Рецепт. Робіть одразу 2 порції: незвичайний смак, ароматна заправка

Для любителів смачних і пікантних салатів відомий український кулінар Євген Клопотенко опублікував чудовий рецепт. Самостійно регулюйте рівень гостроти та смакуйте літній салат

Євген Клопотенко, відомий український кулінар і ресторатор, нещодавно поділився чудовим варіантом салату на літній період. Достатньо гострий, свіжий та дуже корисний салат стане вашим улюбленим перекусом у спекотний період. Для його приготування потрібно мінімум часу та продуктів, а ось результат не зможе не потішити вас.

У складі цього салату є свіжі огірки та арахіс. Обидва ці основні інгредієнти приносять неабияку користь організму, насичують його корисними вітамінами та мікроелементами та допомагають швидко та якісно відновити сили. Те, що треба влітку! Отже, запасайтесь потрібними продуктами та беріться до приготування салату.

Інгредієнти:

  • 1 чайна ложка меленого червоного перцю;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3 столові ложки олії;
  • 2 великих огірка;
  • 5 гілочок кінзи;
  • 2 столові ложки смаженого арахісу;
  • Сіль на власний смак.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно приготувати заправку для салату – пасту. Для цього візьміть окрему тарілку та з’єднайте в ній мелений червоний перець з іншими інгредієнтами. Якщо полюбляєте гостреньке та хочете додати салату ще більшої пікантності, додайте до заправки ще й перець чилі у пластівцях. Далі додайте в тарілку дрібно нарізаний часник. Далі розкаліть олію на пательні та прямо гарячою влийте її до спецій і часник. Перетріть ложкою до стану пасти.

Почніть готувати заправку для салату
Почніть готувати заправку для салату
Перетріть заправку для салату в пасту
Перетріть заправку для салату в пасту

Наріжте помиті огірки слайсами, а кінзу відокремте від стебел та подрібніть за допомогою ножа. Змішайте огірки та зелень. Тепер додайте до салату арахіс. Використовуйте солоні та смажені горіхи, які можна придбати в магазині вже готовими. Додайте до огірків, кінзи та арахісу приготовану раніше пасту для заправки.

Зберіть салат
Зберіть салат

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.

До м’ясця подаю теплий салат зі смажених помідорів: черрі на салатному листі подобається всім домашнім

Якщо зібралися поласувати стейком чи біфштексом, потрібно обов'язково додати до смачного м'ясця овочеву складову. Чудова ідея – зробити салат зі смаженими помідорами. Легка закуска буде доречною.