Прості оладки тепер не готую: свекруха поділилася більш цікавим варіантом. Рецепт пишних оладок за 10 хвилин

У кожної господині є власний рецепт оладок. Ми пропонуємо спробувати приготувати давно відоме ласування за цим простим, але водночас незвичайним рецептом

Оладки – страва, яка кожному чудово відома з самого дитинства. У кожної господині є власний, вивірений часом та методом проб і помилок рецепт цього чудового ласування. Хай там як, але у кулінарії завжди потрібно бути готовими до експериментів. Отже, пропонуємо приготувати смачний десерт за цим, здавалося б, класичним, але водночас незвичайним рецептом.

Його незвичайність полягає в тому, що оладки, приготовані таким методом, завжди будуть пишними та ніжними. Втім, найголовніше правило, недотримання якого негативно вплине на страву, це суворо слідувати запропонованій рецептурі. Тож, берімося до справи!

Інгредієнти:

  • 3 стакани борошна;
  • 4 курячих яйця;
  • Пів літра кефіру;
  • 3 чайні ложки цукру;
  • 2 столові ложки олії;
  • Пів чайної ложки соди;
  • Дрібка солі.

Спосіб приготування:

Візьміть каструлю з товстим дном і почніть готувати в ній тісто. Для цього вбийте у посуд яйця та перемішайте їх із цукром. Добре збийте все вінчиком до утворення пінки на поверхні рідини. Якщо полюбляєте солодкі оладки, дозволяється покласти цукру на пів столової ложки більше.

Почніть готувати тісто для оладок
Почніть готувати тісто для оладок

Далі влийте в яйця з цукром потрібну кількість кефіру. Поставте на маленький вогонь і підігрівайте, постійно помішуючи, аби яйця не звернулись. Експерти зазначають, що суміш повинна бути дуже теплою, але не гарячою. Тепер зніміть майбутнє тісто з вогню, додайте до нього порціями просіяне борошно. Перемішайте. Додайте соду та знову дуже добре перемішайте. На цьому етапі тісто “оживає”.

Останній інгредієнт, який потрібно додати, – це олія. Додайте її до тіста та добре змішайте всі інгредієнти. Дайте настоятись тісту 15-20 хвилин і розпочинайте смажити десерт. Смажте оладки класичним методом – на добре розігрітій пательні до золотої скоринки.

Обсмажте оладки з обох боків до золотої скоринки
Обсмажте оладки з обох боків до золотої скоринки

Подавайте з джемом, варенням, згущеним молоком чи, наприклад, топленим шоколадом. Смачного!

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.