Ніжний десерт без борошна, без випічки, і без заморочок! Готуємо за 10 хвилин всього з кількох продуктів

Всі люблять тортики, та не люблять довго замішувати тісто, запікати його та збивати крем. Багато роботи, авжеж? Сьогодні ми приготуємо унікальний десерт, де можна позбутися цієї зайвої мороки.

Наш десерт на основі двох інгредієнтів, які завжди є в холодильнику у хазяйки. Це молоко та яйця. В ньому немає борошна, він не потребує запікання, а готується 10 хвилин. Що нам знадобиться?

  • Молоко 300 мл
  • Жовтки – 3 шт.
  • Цукор – 70 г.
  • Ванільний цукор – 10 г.
  • Сметана – 350 г.
  • Желатин швидкорозчинний – 20 г.

Заливаємо желатин 100 мл холодного молока, перемішуємо та відставляємо в сторону. У глибоку каструлю виливаємо жовтки, додаємо цукор, перемішуємо виделкою та вливаємо решту холодного молока, перемішуємо та ставимо на плиту, вогонь вище середнього.

Прогріваємо масу та поступово доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Як тільки починає кипіти – знімаємо з плити і додаємо желатин, який ми попередньо розчинили у воді. Тепер гарно все вимішуємо і дамо трохи охолонути.

За цей час до сметани додаємо ванільний цукор, перемішуємо та додаємо до вже холодної яєчної суміші. Ще раз гарно перемішуємо і готово.

Готова суміш для молочного десерту
Готова суміш для молочного десерту

Тепер заливаємо її в силіконову форму, обмотуємо плівкою та кладемо в холодильник на 2-3 години. Якщо немає силікону, можна скористатися любою іншою формою, наприклад, вирізати з пакету з-під молока.

Коли десерт охолонув – витягаємо з форми. Він не прилипає до стінок, тому нам буде легко це зробити. Зверху наш тортик можна прикрасити подрібненим шоколадом, кокосовою стружкою чи мигдалем.

По смаку цей десерт нагадує вершкову панна-коту, дуже ніжний, молочний, просто тане в роті!

Молочний десерт
Молочний десерт

Популярне

Схожі статті

Замінила один інгредієнт і “Олів’є” перетворився на свіжий, літній салат: дуже смачне поєднання – рецепт

Якщо в класичному "Олів'є" замінити кілька інгредієнтів на свіжі овочі, вийде дуже смачний літній салат. Спробуйте приготувати "Олів'є" за цим рецептом і ви будете в захваті від результату.

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.