Страва 3 в 1: м’ясо, гарнір і овочі. Коли ліньки готувати – використовую цей ходовий рецепт. Пальчики оближеш!

Коли немає часу готувати чи просто ліньки – на допомогу прийде цей перевірений рецепт. Готується ну дуже просто, і порція вийде великою – нагодуєте ввечері всю сім'ю.

Мова піде про рецепт з області “все скласти у форму, поставити в духовку і не чіпати до готовності”. Зручно це ще й тим, що посуди брудниться набагато менше, такий собі мікс 3 в 1. Не потрібно нарізати салат та відварювати гарнір.

Інгредієнти:

  • Макарони – 200 г.
  • Рослинна олія – 1 ст. л.
  • Фарш – 500 г.
  • Сир – 200 г.
  • Помідор – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Орегано – ½ ч. л.
  • Перець – за смаком

Беремо сирі макарони, обов’язково із твердих сортів пшениці (інші взагалі раджу ніколи не використовувати), викладаємо їх у форму для запікання, солимо, додаємо орегано (можна і інші приправи до макаронів), трішки олії та добре перемішуємо.

Макарони з приправами та олією
Макарони з приправами та олією

Нарізаємо помідор середніми кубиками, викладаємо на макарони і рівномірно розподіляємо. Зверху викладаємо фарш (любий), посипаємо сіллю, перцем. Зверху – мілко нарізаний часник. Натираємо сир на великій терці (можна як і звичайний твердий, так і моцареллу, сулугуні).

Додаємо фарш
Додаємо фарш

Далі виливаємо у форму 300 мл кип’ятку. Він не повинен повністю покривати макарони. Після цього посипаємо фарш сиром.

Зверху посипаємо сиром
Зверху посипаємо сиром

Накриваємо страву фольгою та відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 190 градусів, на 30 хвилин.
На виході у нас велика порція ситної страви на вечерю. В такій запіканці макарони не розварюються та не злипаються. Все виходить просто, смачно та ситно. До речі, діти теж із задоволенням смакують цю страву, адже хто з дітей не любить макарони?

Готова страва
Готова страва

Популярне

Схожі статті

“Нехай би показали свої ніжки”: Ірина Білик висловилася про виступ Alyona Alyona і Jerry Heil на Євробаченні

Ірина Білик прокоментувала виступ Alyona Alyona і Jerry Heil на Євробаченні. Співачка запевнила, що їй сподобалося все у номері дівчат, крім їхнього вбрання.

Зі склянки кефіру та 5 сосисок готую ексклюзивний сніданок: виходить ціла гора апетитної випічки для родини

З однієї склянки кефіру вийде стільки дріжджового тіста, що зможете загорнути купу сосисок. Робиться все дуже просто. Натомість дорослі й діти будуть у захваті від такого сніданку чи перекусу.

Просто натріть кабачки і додайте яйця! Так смачно, що влітку готую цю страву щодня – ідеально на вечерю

У сезон кабачків спробуйте приготувати цю неймовірно смачну запіканку на сковороді. Страва виходить не лише смачною, а й корисною і готується лічені хвилини.