Піддивилася рецепт з молодої капусти у знаменитого кухаря: приготувала і записала у свою кулінарну книгу

Літо – сезон свіжих овочів та фруктів. Хочеться готувати якомога більше страв із сезонних овочів. Пропонуємо вам приготувати незвичайну страву з молодої капусти, яка вразить ваших рідних.

Капуста – універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч страв. З капусти роблять разноманітні салати, варять борщ, голубці, роблять з неї начинки для пиріжків та вареників. Здавалося б, стравою із капусти нікого не можна здивувати. Та цей рецепт шніцелів із молодої капусти змінить ваше відношення до цього овоча.

Необхідні інгредієнти:

  • молода капуста – 1 середня головка (1 кг);
  • яйця – 2 шт;
  • сметана – 3 ст.л;
  • вода – ½ склянки;
  • борошно – 8 ст.л;
  • кріп – 1 пучок;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Молоду капусту ретельно миємо і просушуємо. Розрізаємо капустину навпіл, а потім на дольки так, щоб кожен шматочок був з качаном і не розвалювався.

Рецепт молодої капусти в клярі
Рецепт молодої капусти в клярі

В цей час кип’ятимо воду. У киплячу, підсолену воду кидаємо підготовлені дольки капусти і проварюємо 2 хвилини. Проварену капусту кладемо в сито, щоб вся вода стекла.

Готуємо кляр. У глибоку миску вбиваємо два яйця, додаємо сіль та перець та добре розмішуємо. У яєчну суміш додаємо сметану, холодну воду і знову перемішуємо. В готову суміш додаємо дрібно нарізаний кріп і борошно. Ретельно перемішуємо, щоб не було комочків.

Кожну капустну дольку опускаємо в кляр і смажимо на розігрітій пательні на рослинній олії.

Рецепт молодої капусти в клярі
Рецепт молодої капусти в клярі

Смажити потрібно на середньому вогні під закритою кришкою. Обсмажені капустні дольки перекладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир і подаємо до столу.

Готові капустні шніцелі виходять соковитими, ніжними і дуже апетитними. Подавати до столу їх можна зі сметаною, майонезом чи кетчупом. Також із цією капустою ідеально поєднується соус тар-тар. Для цього соусу у рівних пропорціях змішайте сметану та майонез додайте дрібно подрібнений кріп та маринований або солоний огірок. Також до соусу видавте зубчик часнику і додайте перець за смаком.

Домашній тар-тар ідеально поєднується з капустою в клярі.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Їм і худну! Дуже смачний і соковитий салат “Розгрузочний” з 4-х інгредієнтів: такий можна і на свято подати

Салат за цим рецептом виходить не лише смачним, а й корисним і низькокалорійним. Ви можете їсти його навіть на ніч і не хвилюватися за власну фігуру.

Один типаж жінок: в Мережі порівняли молоду дружину Володимира Остапчука з його колишніми – як 2 краплі води

Підписники Володимира Остапчука порівняли його теперішню дружину з колишніми. Шанувальники знаменитості впевнені — дівчата мають схожий типаж.

Винен характер чи обставини? Чому Сергія Притулу “вигнали” з шоу “Хто зверху?” – Леся Нікітюк все пояснила

Відомий український ведучий Сергій Притула вже давно не веде шоу "Хто зверху?". Про те, що стало причиною цієї події, читайте у новому матеріалі від "Однієї хвилини".