Приготувала раз і тепер готую на замовлення! Без духовки і міксера. Полуничний пиріг: перемішав і готово

У сезон полуниці завжди хочеться приготувати щось дуже смачне, але водночас просте. Розкриємо таємницю – деяка випічка також готується дуже просто

Нині всі активно починають збирати полуницю. У когось ця ароматна ягода росте прямо вдома, а хтось поспішає придбати її на місцевому ринку. Хай там як, але на початку літа полуниці настільки багато, що часом і не знаєш, що з нею робити. У таких випадках на допомогу приходить цей простий рецепт полуничного пирога. Просто змішайте всі інгредієнти та насолоджуйтесь неперевершеним смаком ніжної випічки.

Готується такий пиріг максимально просто, а під час випікання не вимагає від вас ніяких додаткових маніпуляцій. Для того, щоб приготувати смачний десерт до чаю або горнятка кави, потрібно всього лише виконати декілька простих махінацій. Зауважте, що пропорції цього рецепта розраховані на форму для випікання, діаметром 20 сантиметрів. Отже, берімося до справи!

Інгредієнти:

  • 90 грамів цукру;
  • 2 курячих яйця;
  • 10 грамів ванільного цукру;
  • 200 грамів йогурту без ароматизаторів;
  • 120 грамів олії;
  • Розпушувач – 10 грамів;
  • 220 грамів борошна;
  • 400 грамів полуниці;
  • 1 столова ложка крохмалю.

Спосіб приготування:

У миску вбийте яйця та змішайте його з білим та ванільним цукром. Добре збийте отриману суміш до повного розчинення всіх інгредієнтів. Для того, аби спростити процес приготування можете використовувати міксер. До яєць із цукром додайте олію та йогурт, знову все добре збийте. Потім просійте борошно з розпушувачем і додайте порціями до рідини.

Почніть готувати тісто для полуничного пирога
Почніть готувати тісто для полуничного пирога

Візьміть форму, в якій готуватимете свій пиріг, та застеліть пергаментом. Додатково змастіть її маслом або олією. Влийте у цю форму половину готового тіста та вирівняйте ложкою, дерев’яною або силіконовою лопаткою. Розріжте полуниці на чотири частини, обваляйте кожну частинку в крохмалі та викладіть на тісто половину ягід. Зверху залийте отриману масу залишком тіста та викладіть полуниці, що залишились.

Викладіть тісто для пирога у форму
Викладіть тісто для пирога у форму

Поставте форму з пирогом на помірний вогонь, накрийте кришкою та готуйте 35-40 хвилин. Для того, щоб перевернути, застеліть пиріг пергаментом зверху та накрийте тарілкою. Переверніть, зніміть пергамент з дна та акуратно викладіть випічку готуватись з іншого боку. Готуйте з іншого боку ще 15 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Показую, як приготувати соковиту та м’яку буженину: правильно підібрані прянощі — ключ до смачного м’яса

Ароматна буженина з прянощами стане справжньою прикрасою святкового столу. Приготувати таке м'ясо дуже просто, і сьогодні ми поділимось вдалим рецептом.

Як виглядає і чим займається 24-річний син Ірини Білик: весь в татуюваннях і з довгим волоссям (Фото)

Старший син відомої української співачки Ірини Білик Гліб виріс таким же творчим і харизматичним, як і його зіркова мама. При цьому хлопець уникає надмірної публічності.

Царські хороми! Тіна Кароль навіть не намагається приховати свій розкішний 3-поверховий особняк (ФОТО)

Відома українська співачка Тіна Кароль живе у будинку, який свого часу їй подарував покійний чоловік Євген Огір. Як виглядають хороми артистки, в яких вона навела лад?